Informații generale

Prezentare generală a raselor negre de rață cu fotografie

Pin
Send
Share
Send
Send


O mare varietate a celor mai diverse specii de păsări trăiește în spații largi terestre. Printre ei sunt rațe uimitoare.

Acest articol va discuta despre unele dintre cele mai notabile rațe negre - păsări frumoase, cu un frumos penaj bogat.

Înainte de a vă spune despre caracteristicile și caracteristicile rațelor negre, luați în considerare pe scurt ce specii de rase și rase există, în general, în natură și în creșterea păsărilor.

Despre rațele care trăiesc în natură

Râurile sălbatice sunt izbitoare în numărul și varietatea lor de variații de culori. Fiecare dintre ele are un aspect unic și are propriile obiceiuri și trăsături comportamentale. În natură se găsesc următoarele tipuri de rațe: coot, merganser, turpan, sviyaz și așa mai departe.

Practic, toate rațele sălbatice pot fi ușor domesticite de oameni.

Pentru o locuire normală completă a rațelor de orice specie, este important să existe vegetație costieră în rezervoare și, prin urmare, este posibilă găsirea acestor păsări în zone umede, în golfuri, în canale, în rezervoare etc.

În acest articol, mai jos va fi prezentată una dintre aceste păsări sălbatice - o rață de coadă neagră.

Rase și grupuri de rațe ridicate la om

În funcție de productivitatea lor principală, rațele sunt împărțite în trei tipuri principale: hrănirea cu ouă, uz comun și carne.

1. Ouăle de rață sunt cu mult mai ușoare decât cele de uz general sau de tipuri de carne. Iar în ceea ce privește producția de ouă, păsările de acest tip nu sunt inferioare puiilor.

2. Tipurile comune de păsări de curte se disting prin producția de ouă cu calități relativ ridicate și excelente. Aproximativ până la vârsta de 65 de zile greutatea rațelor vii atinge 1,6 kilograme. Cei mai buni au rămas pentru a umple turma de părinți, iar restul sunt permise pentru carne. Cele mai promițătoare rase de acest tip de rațe sunt Orpington și Khaki Campbell,

3. Rațe precum carnea de vită au o greutate bună în viu și se mișcă destul de repede. Următoarele rase fac parte din acest tip de păsări: Moscova, gri ucrainean, Peking, rațe negre de culoare albă, Rouen alb, și porumbei îngropați.

Mai multe detalii despre rațele negre vor fi descrise mai detaliat, dintre care una este rața albă de culoare neagră de tipul cărnii.

Black duck: fotografie, informații generale

În primul rând, trebuie subliniat faptul că rațele de acest tip se disting prin precocitate. Aceste păsări frumoase au un plin de culoare neagră bogat. Este de remarcat faptul că rasele acestor rațe pot trăi într-o mare varietate de habitate.

În cea mai mare parte, rațele negre sunt păsări domestice, care, cu îngrășare suficient de bună, sunt ucise la vârsta de aproximativ 65 de zile.

Păllile negre sunt împărțite în principal în două tipuri: rațe albe, boboci. După ce ați citit articolul, va fi posibil să înțelegeți diferența dintre o rață domesticiată cu rațe albe și o coadă sălbatică.

Negre rațe de rasă albă sunt una dintre cele mai comune rase cultivate pe numeroase ferme rusești.

Pălarii sunt păsări sălbatice, care se găsesc în principal în ape naturale înverzite cu vegetație, în special în sezoanele mai calde.

Despre rațe negre de culoare albă

Această pasăre este destul de mare.

Se caracterizează prin culoarea neagră a penajului corpului, capului, corpului superior și abdomenului. Drakes (bărbați) se disting prin prezența unui reflux albastru-violet în partea superioară a gâtului. Au picioare negre, iar partea inferioară a pieptului - cu un penaj alb.

Capetele cu rațe albe cu cap alb au o grosime moderată de picioare scurte și sunt mult mai aproape de partea din spate a corpului decât în ​​alte păsări. Puțin concav în interiorul lungimii medii a ciocului are o culoare complet închisă. Ochii strălucitori negri sunt destul de mari. Aripile puternice bine dezvoltate se potrivesc bine laturilor corpului.

Greutatea în viu a bărbatului atinge 3,5-4 kg atunci când este complet hrănit, iar femelele ajung până la 3,5 kg. În medie, producția de ouă atinge 115-140 ouă pe an. În același timp, aceasta persistă de mai mulți ani.

Această rață este recunoscută ca fiind cea mai bună pentru creștere. Carcasele unei rațe negre cu bretele alb au piele albă. Carnea este foarte gustoasă și sănătoasă, are un conținut mai mare de grăsimi și un gust mai bun, spre deosebire de multe alte rase.

Producția de ouă este de aproximativ 120 de ouă, iar greutatea ouălor este de 80-90 de grame.

Această rață neagră este o rasă bine hrănită și coacerea timpurie. Masa totală a carcaselor de rață, sacrificată la vârsta de aproximativ 65 de zile, atinge, în medie, până la 2,5 kilograme. Și carnea lor este mult mai hrănitoare și mai groasă de rață de alte specii.

Coot: descrierea habitatului

Coada unui coș negru este un alt reprezentant al păsărilor acestui grup. În mod obișnuit, habitatul lor sunt vechi zăcăminte de inundații pitorești ale râurilor și lacurilor puțin adânci, care au reușit să depășească destul de multe plante de suprafață și stuf.

Aceste păsări sunt foarte îndrăgostite de apă, dar nu le plac corpurile de apă mai adânci cu teren deschis.

Rața acestei rase este ușor de învățat prin culoarea sa distinctivă. Rasa neagră, cu un cioc alb, are o culoare neagră bogată, cu un spot alb pe frunte. Picioarele cu degetele lungi gri au o culoare galben-portocalie.

Greutatea în viu a indivizilor de adulți ajunge la un kilogram, dar există și polutorakilogrammovye. Bărbații sunt mai mari decât femelele.

La oameni, această rață este numită în mod diferit: "oficial", datorită asemănării culorii feathering-ului cu o insignă albă de zăpadă pe frunte, cu un costum strict negru și cămașă albă, "loon negru", pentru că prin comportamentul, zborul și plăcerea ei seamănă această pasăre. Există un alt nume - "pui de apă", din cauza naturii calmă și a legăturii cu ușuraticul. Acestea din urmă ar trebui să fie făcute cu precauție, deoarece în timpul perioadei de cuibări comportamentul lor este marcat de agresivitate. Păllile negre (rădăcini) nu regretă și nu-și îndepărtează ghearele ascuțite chiar și pe rudele lor în timpul stării civile.

Un fapt curios despre coot

Dacă în momentul în care pasărea construiește un cuib, este deranjat sau deranjat de ceva, atunci, de regulă, va renunța imediat la lucrarea începută și va pleca în căutarea unui alt loc de cuibărit.

Prin urmare, în multe ape, habitatele de rădăcini de rață negre, puteți vedea o mulțime de cuiburi plutitoare nelocuite neterminate.

Există un alt aspect curios despre gâturi. Masculii acestei rase de păsări construiesc pentru ei înșiși un cuib separat, proiectat exclusiv pentru ei, unde se odihnesc de problemele dificile ale părinților.

concluzie

Rațele sunt păsări speciale, drăguțe și interesante. Mulți au un interes în ele nu numai în termeni gastronomici.

Ambii reprezentanți sălbatici din această specie și cei crescuți în industria păsărilor sunt unici și unici. Natura a înzestrat fiecare specie cu caracteristicile sale unice, atât în ​​caracterul și comportamentul lor, cât și în aspect.

Sunt foarte multumit de faptul ca de multe ori poti vedea oameni din largul coastelor iazurilor urbane care hranesc aceste pasari uimitoare si minunate, aproape imbatabile.

Negru rațe de rasă albă

Această rasă este rezultatul trecerii a trei rase diferite: ucraineană (rațele au o producție mare de ouă), Peking (au o greutate mare în viu) și negru. Negre rațe de rasă albă sunt una dintre cele mai comune rase pe fermele domestice. Numele rasei ne dezvăluie toate secretele: culoarea penei reprezentanților acestei rase este neagră, dar pieptul este pictat alb.În rațele negre cu cap negru se dezvoltă caracteristici sexuale secundare: partea superioară a gâtului bărbatului are un albastru-violet. Picioarele sunt scurte, ar trebui să acorde o atenție la locația lor: acestea sunt neobișnuit de aproape de partea din spate a corpului. Păsările au o ciocnire concavă ușor neagră. Ochii sunt de asemenea negri, mai mari, atrag cu strălucirea lor. Aripile sunt bine dezvoltate, se potrivesc perfect cu corpul. Dar dacă vorbim despre corpul însuși, este ușor înălțat și se deosebește de un piept profund. Spatele este ușor înclinat la coada păsării.

Greutatea în viu a masculului este de la 3,5 la 4 kilograme, femelele de la 3 la 3, 5 kilograme. Nivelul producției de ouă este ridicat - de la 110 la 140 de ouă sunt date pe an. Și nu scade pentru câțiva ani.

De asemenea, trebuie subliniat faptul că rațele negre se disting prin precocitate. Ei sunt hrăniți bine, astfel încât să îi puteți omorî deja în vârstă de 65 de zile.

Carnea de rațe negre de culoare albă este recunoscută ca fiind foarte gustoasă și folositoare. Și nu ar fi corect dacă nu am observat că este mult mai grasă și are un gust mai bun decât multe alte rase.

Ia aceste rațe în gospodăria ta, și poți răsfăța casa în fiecare zi cu bulion de nutrienți bogat, precum și o olimpă delicioasă pentru micul dejun.

Este necesar să se acorde atenție unui alt reprezentant al rațelor negre, și anume - pe o coadă. O puteți întâlni în sezonul cald în multe ape. Habitatele acestor păsări sunt, de obicei, doamne vechi pitorești în luncile râurilor, lacuri puțin adânci, care au reușit deja să depășească stuf și plante de suprafață. Aceste păsări se simt minunate în apă. Dar nu le plac rezervoarele de apă adâncă cu teren deschis.Puteți să o recunoașteți cu ușurință prin culoarea sa distinctivă: este bogată în culoarea neagră, dar fruntea este decorată cu un spot alb. Adulții au o greutate în viu de până la 1 kg, dar unele păsări individuale pot câștiga până la 1,5 kg. Bărbații sunt puțin mai puternici decât femelele. Picioarele acestor rațe sunt de culoare galben-portocalie și au degete lungi gri.

Așa cum oamenii nu numesc rațe negre, ciuperci și "oficiale", deoarece culoarea penajului arată ca un costum strict negru și chiar o placă albă de zăpadă pe frunte și "târfă neagră", pentru că dacă privești comportamentul ghimpilor, atunci temperament și caracteristici ale zborului, ele nu sunt mult diferite de loons. Menționate cu afecțiune numite rațe "găină de apă", pentru că temperamentul lor este calm și este ușor să îmblânzim păsările. Dar aici trebuie să fii atent. Într-adevăr, în perioada de cuibărire a comportamentului, cocii sunt deosebit de agresivi. Chiar și rudele lor în rasă în timpul perioadei de împerechere, nu regretați și nu vă îndepărtați cu ghearele foarte ascuțite.

Dacă pasărea simte pericolul, atunci se scufundă imediat în apă sau trece prin apă. Deși păsările pot deveni îmbelșugate, dacă le hrăniți adesea, încercările dvs. de a domesti cotiți nu vor aduce cel mai probabil rezultate.

În habitatele acvatice, păsările se simt mult mai încrezători decât pe uscat. De aceea își petrec cea mai mare parte a vieții pe apă. Păsările își protejează cuiburile, așa că încearcă să le construiască departe de țărm. Un fapt interesant: dacă în momentul în care pasărea construiește un cuib, ceva îl deranjează, atunci va arunca imediat lucrarea pornită și se va deplasa pentru a alege un alt loc de construit.

De aceea, în acele iazuri în care rațele negre trăiesc, multe cuiburi neterminate înotau. Bărbații construiesc de asemenea un alt cuib, care este proiectat exclusiv pentru ei înșiși. În ea, bărbatul se va odihni de preocupările familiale grele.

Păsările s-au răspândit într-un cuib de 6 până la 12 ouă. Unii deținători de înregistrări pot scoate până la 15 ouă. Termenul de incubare este de 22 de zile. În câteva zile după ce s-au născut bebelușii, ei sară din cuib în apă și înoată după părinți. În plus, puii de două săptămâni se hrănesc deja, mănâncă insecte mici și plante acvatice.

Când vine toamna, rațele migrează. Acestea zboară mai ales seara și noaptea. Coatele sunt decorațiuni de lacuri pitorești. Acesta este motivul pentru mulți artiști, care aleg un loc pentru a schița peisaje, dau preferință rezervoarelor cu aceste păsări frumoase.

Common Gogol

Există un alt tip de rață neagră, asemănătoare aspectului cu rața Coot - Gogol. Această rață neagră albă este adesea găsită pe continentul eurasiatic, precum și pe America. Este un reprezentant luminos al familiei rață și atinge o lungime de 50 cm, o masă de 0,5-1,1 kg.

Habitatul lui Gogol este împădurit, iar zonele tipice de cuibărire sunt găuri de copaci care cresc de-a lungul malurilor rezervoarelor. Așează de la 5 la 13 ouă. Uscarea se face pe malurile rezervoarelor cu apă proaspătă.

În exterior, Gogol este o rață puternică, cu o lungime de 42-50 cm, cântărind între 0,5 și 1,2 kg.

Rasa neagră mănâncă pești mici, viermi, libelule, mlaștini.

Atenție! Gogol, spre deosebire de Coot, are un cioc negru și un cap în formă de triunghi, un piept alb, abdomen și laturi și o bandă albă pe ambele aripi. Cunoscând diferențele de culoare a soiurilor de rață neagră va ajuta să nu confundăm aceste două specii.

Ciocul lui Gogol este negru, de scurtă durată, lărgit în sus, vârful este îndreptat. Culoarea irisului este galben, aripile sunt negru-maro. Picioarele lui Gogol sunt portocalii, pe picioarele lor sunt membrane întunecate, care se extind până la degetul din spate.

Aspectul femelei nu este atât de frapant, spre deosebire de bărbați, în culoarea sa predomină nuanțele de culoare gri-brună. Capul este maroniu închis, cu o margine albă în jurul gâtului. Irisul ochiului este galben deschis sau alb. De sus, corpul este acoperit cu pene gri, iar burta este albă. Aripile sunt ardezie, cu o dungă albă pe fiecare. Picioarele ei sunt la fel de strălucitoare ca bărbații, galbeni.

Ceremoniile de căsătorie sunt însoțite de sunete piercing ale bărbatului, asemănătoare cu cuvintele umane "surpriză, bizz" și femele "berrrr". Jocurile de căsătorie sunt însoțite de fluierături și fluierări de aripi, precum și de toate rațele.

Sfat! Gogol este o pasăre migratoare, iarna pe coastele calde ale Greciei, Mării Negre, Golful Mexic.

Gradul de maturitate sexuală a lui Gogol începe la vârsta de două ani, iar rața neagră formează o pereche în timpul iernii. Construiesc cuiburi în golurile de aspens, mesteacan, pin, la o înălțime de 10-15 m. De asemenea, se pot cuibui și iepuri de busteni bătrâni. Femelele sunt atât o găină, cât și o găină, deși există cazuri în care două femele atrag ouă într-un cuib. Astfel de ouă rămân nerevendicate. Și, de obicei, femelele plasează ouăle în cantitate de la 8 la 13, începând să le găsească după ce ultimul ou a fost așezat timp de 29 de zile. Râul alb și negru se naște, își petrec prima zi în cuib, până la vârsta de două săptămâni deja înoată bine în lac și își pot lua hrana. Ducklings sunt capabili să zboare după două luni.

În timpul iernii, meniul lui Gogol este format din nevertebrate în partea de jos a iazului și pe alge, precum și moluște și crustacee, în vară, de obicei mlaștini, viermi de sânge, libelule, viermi, rădăcini, părți comestibile de alge etc.

Gogol este o rață sălbatică, reproducerea unei astfel de păsări la domiciliu este imposibilă. Valoarea păsărilor de curte pentru a produce cantități mari de carne sau ouă este destul de mică.

Ar trebui să știi numele unei rațe cu cap verde - acesta este un reprezentant comun al rasei anseriforme - Mallard. Acesta este un binecunoscut reprezentant al familiei de rață, care a devenit progenitorul multor rase de rațe domestice.

Păstorul are un corp dens dens de 57-62 cm lungime, greutate 1000-2000 g. Masculul are o culoare strălucitoare verde a capului și a gâtului, piept și goiter maro-maro, spate și burta este de culoare gri. Femelele de mallard au un penaj mai întunecat, burta este gri-brun cu pene longitudinale variate.

Important de știut! În timpul molotei, bărbatul își pierde penajul elegant, devenind similar cu femeia, dobândind o culoare brun-negru.

Ciclul de mistreț este destul de lat, aplatizat la margini. Culoarea ciocului în reprezentanții acestei rase este diferită: de la măsline ușoare, gri până la portocaliu.

Un mallard nu zboară mereu spre un teren cald pentru iarnă, dacă o pasăre găsește un rezervor fără gheață, se va iarnă acolo.

Vocea mamei de sex feminin este un cochet bine-cunoscut, în timp ce bărbatul reproduce sunetele șuierate. Cursurile sunt însoțite de un fluier puternic al bărbatului.

Mallard ocupă zone forestiere și forestiere, rar trăiește în munți și în zonele deșertului. Se ocupă de coasta rezervoarelor cu apă proaspătă, semi-salină și sare, nu-i plac zonele deschise și curenții rapizi. În timpul perioadelor de cuibărit se odihnește în stuf sau în alte păduri, în arbori de râu împădurite, nu este deloc frică de om.

Acest lucru este interesant! Mallard nu este deosebit de fastidios în hrănire, se adaptează cu ușurință la condițiile nutriționale existente.

Ea alimentează alimentele capturate în apă puțin adâncă, prin plăcile de ciocănitoare. Alimentele sunt alcătuite din plante acvatice, nevertebrate, moluște, broaște. Un mallard poate fi adesea văzut într-o poziție verticală, cu o coadă ridicată și capul coborât în ​​apă, așa că adună mâncare.

La sfârșitul verii, păsările zboară către câmpurile de grâu, ovăz și fețe care erau cosite. Vărsarea unor astfel de rațe se întâmplă de două ori: înainte și după reproducere.

Multiplicarea începe la vârsta de un an și mai mult. Barbatul păstrează agresiv cuibul până când goslings-ul se deschide. Cuibul de la margini este acoperit în jos, iar cuibul este construit din iarba moale.

Mallard cu rață

Reglarea ouălor începe de la mijlocul lunii aprilie și durează până la sfârșitul lunii mai.

Ar trebui să știți! Mallard este o plantă bună de ou, astfel încât femela, care a suferit distrugerea unui cuib de prădători, poate continua să ocupe până la umplerea necesară a unui nou cuib.

Mallard ouale au o culoare de măsline ușoară, cu o nuanță verzui, numărul lor în cuibul ajunge la 13 buc. Kvochka incubă ouăle de la 22 la 28 de zile.

Pălăria eclozată are un gri închis, cu o culoare de măslin. Picioare și cioc de aceeași culoare. Pe cioc este un cui roz. Puiul cântărește 38-40 g, se usucă repede, iar după 12 ore este selectat de la cuib. El este în stare să înoate și să se scufunde.

Interesant! Преимущество данной породы — в быстром росте птенцов: через 10 дней после вылупления они набирают 100 г, в двадцать дней весят уже 320 г, тридцать дней — 550-600 г, к двум месяцам набирают вес до 900 г.

Ценность такой породы состоит в большом и быстром наборе веса, хорошей и долгой яйценоскости самки. Разведение этой породы доступно и в домашних условиях.

Красноголовый нырок

Одна из разновидностей уток с красной головой. Это нырковая утка, которая обитает на территории лесостепи и в южных частях лесов. Creează cuiburi lângă rezervoare deschise, este obiectul vânătorii.

Capcanul cu capul roșu este o pasăre de dimensiuni medii, mult mai mică decât mlaștina: 42-49 cm lungime, cântărind 450-1300g.

Drake-ul în timpul perioadei de împerechere are o culoare maro-roșu-roșie a capului și a gurii, pieptul și zona peri-coada este negru, spatele și părțile laterale sunt de culoare gri deschis, cu dungi transversale ușoare. Irisul este roșu. Femelele au un penaj gri-brun cu un model gri pe laterale. Ciocul de sex masculin și de sex feminin este lung, gri-albastru în mijloc, negru la baza și la vârf. Baza ciocului este concavă, vârful are un cârlig.

Scufundarea, în general, nu emit strigăte tare: bărbatul reproduce un fluier mic, care brusc se transformă într-un strigăt nazal. Din când în când, se publică zgomotul "ki-ki", în timp ce femelele "crrrr."

Acest lucru este interesant! O astfel de rață se află în apă pentru o lungă perioadă de timp, se poate scufunda la o adâncime de 2,5 metri, rămânând sub apă timp de până la 20 de secunde.

Picioarele scufundării cu capul roșu se împing înapoi, astfel că pasărea umblă tare, fluturând de la un picior la altul. În apă puteți să vă alăturați lângă desenele crescute.

Pasărea este parțial migratorie, cu o populație de zone calde rămase acolo pentru iarnă.

Cuiburi se formează de la primul și, uneori, de al doilea an. Diving este ocupat doar de lacuri fără gheață pentru cuiburi deja formate în perechi. Construcția cuiburilor are loc într-un loc special - o pluta îngroșată cu mușchi și iarbă de-a lungul coastei. Cuiburile sunt, de obicei, ascunse în păduri de trestie sau țestoasă, acoperite cu puf feminin.

Femeia scufundată începe să ocupe ouă din aprilie-mai până la numărul necesar de 8-10 ouă de culoare verde-albastru. Este atât jugul de ou, cât și de găină. Femelele incubă ouăle timp de 23-26 de zile. Puii se urc foarte repede și părăsesc imediat cuibul după mamă. Ele sunt acoperite cu puf gros de măsline galben, în două sau trei zile își primesc mâncarea. Penajul puilor apare după trei săptămâni, deși zbura citește după două luni.

Sărbătorile de hrană sunt variate și depind de sezon: în primăvară este vegetație, iarna - scoici, viermi, larve, amfibieni și pești mici.

Capcanele cu capul roșu nu sunt adaptate pentru creșterea animalelor, au o greutate mică și producția de ouă în raport cu alte rase de rață neagră. Creșterea beneficiilor consumatorilor din această rasă nu are.

Grebe cu gât

Greba cu gâtul aparține familiei grebei, mărimea acesteia atingând dimensiunea unei rațe obișnuite. Mistrețul are un gât lung și o dreaptă cu un cioc gălbui. Are un gât puternic, partea din spate a capului este decorată cu un trunchi negru. Lungimea sa este de 40-50 cm, greutatea - 650-950 g.

Diferențele externe ale femelelor și masculilor se manifestă într-o mare marjă a celor din urmă. Gatul și pieptul superior sunt roșiatice. Spatele coloanei vertebrale cervicale, a spatelui și a aripilor are un penaj maro-negru. Irisul ochiului este roșu maroniu. Se hrănește cu nevertebrate, păianjeni și moluste.

Decizia de a rasa rațe negre, merită studiată cu atenție proprietățile rocilor pentru a face alegerea corectă.

Vizionați videoclipul: FARMLANDS 2018 Official Documentary (August 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send