Informații generale

Fazan alb urechi: unde locuieste si cum se pastreaza in captivitate?

Pin
Send
Share
Send
Send


Pentru adevărații cunoscători de păsări exotice, un fazan alb poate deveni o adevărată decorare a curții, deoarece, pe lângă aspectul său atrăgător, se deosebește prin harul său și simplitatea comparativă în îngrijirea sa.

Ce arata un fazan alb urechi?

Mulți fermieri de păsări preferă acest soi datorită culorii lor elegante și cu condiții bune de păstrare a penajului va rămâne întotdeauna alb strălucitor. Cu toate acestea, acest lucru nu este singurul avantaj al fazanului alb.

Aspect și penaj

În plus față de culoarea albă a corpului (apropo, umbra poate varia de la alb pur la albastru-alb), un mic cap de pasăre neagră, cu o zonă roșie în jurul ochilor și ochi cu margele portocaliu nu este mai puțin vizibil.

Capul negru de pe capul fazanului se simte foarte catifelat la atingere, dar zonele rosii sunt complet lipsite de pene. Ciocul roz este o adăugare puternică la cap.

Picioarele păsării sunt scurte și puternice, cu pinteni. Coada alb-negru, compusă din 20 de pene, este mult mai mică decât cea a altor fazani uriași, iar urechile în sine sunt practic imperceptibile în general. Aripile păsărilor se îmbină bine cu corpul și au capete maronii. Principala caracteristică distinctivă a genului este dimensiunea mai mică a femeii comparativ cu cea masculină.

Greutate și dimensiuni

Masculii de păsări sunt în mod tradițional mai mulți femele și se caracterizează prin următorii parametri:

  • lungimea trunchiului - în medie 93-96 cm,
  • lungimea coada - până la 58 cm,
  • aripa spate - aproximativ 33-35 cm,
  • greutate - 2350-2750 g.

În ceea ce privește performanța femelelor, deși acestea sunt inferioare valorilor de mai sus, ele oferă încă păsărilor grație și măreția:

  • lungimea trunchiului - 86-92 cm,
  • lungimea cozii - 46-52 cm,
  • aripa spate - până la 33 cm
  • greutate - 1400-2050 g.

În natură, puteți găsi reprezentanți mai mari, dar, în orice caz, fazanul alb ears este unul dintre cei mai mari reprezentanți ai genului.

Unde locuiește

Pe teritoriile Rusiei, Ucrainei și a statelor vecine, pasărea descrisă se găsește numai în privința creșterii private, deoarece trăiește în natură în vestul Chinei și în țările din estul Indiei.

Preferă zonele de pădure montane din estul Tibetului, cuibărind în majoritatea pădurilor de pin și stejar, la o altitudine de 3200-4200 m deasupra nivelului mării. Limita gama este considerată a fi o zonă forestieră în păduri de rododendron situată la 4.600 m deasupra nivelului mării.

Aproape de râul Yangtze, acești fazani trăiesc pe versanții de roci, între spire, cățeluș, ienupăr și căpșuni. În timpul iernii, păsările se găsesc la o altitudine de 2800 m, dar vara nu se deplasează deasupra liniei de zăpadă.

Stilul de viață și comportamentul

Fazanii din culoarea albă iubesc compania, așa că rar merg singuri. Se adună în grupuri mari în pajiștile montane, unde caută mâncare, săpând solul cu ciocul. Zborurile nu sunt distracția lor preferată, prin urmare, dacă vânătorii se apropie de câini, păsările preferă să fugă. Cu toate acestea, aceasta nu înseamnă că păsările nu știu cum să zboare, ci, dimpotrivă, în caz de urgență pot depăși sute de metri în câteva secunde, din cauza cărora zborul lor este adesea comparat cu zborul unui păsări sau al unui fazan regal.

Atât în ​​timpul verii, cât și în timpul iernii, fazanii de culoare albă preferă un mod sedentar de viață, iar penajul alb poate fi una dintre cerințele de adaptare. Coada largă și aripile măturitoare, care rezistă bine în zăpadă, ajută pasărea să treacă prin zăpadă adâncă.

Chiar și în mișcare pe distanțe scurte, păsările părăsesc urme distincte pe pătură de zăpadă, de-a lungul căreia vânătorii îi pot urmări cu ușurință.

În zilele foarte înghețate, toți reprezentanții speciei descrise sunt la fel de activi ca și oricând: pot căuta mâncare chiar de dimineață până seara târziu, luând o pauză numai în mijlocul zilei (de obicei restul se află în apropierea izvoarelor și a cursurilor de apă ). De-a lungul sezonului rece, păsările se pot deplasa în grupuri de până la 250 de persoane, dar adesea această valoare nu depășește treizeci. În timpul sezonului de reproducere, păsările păstrează în perechi.

Ce mănâncă fazan alb

Păsările ar putea fi numite vegetarieni, deoarece, spre deosebire de multe rude, în cea mai mare parte a anului se hrănesc doar cu rădăcini și alte vegetații, adesea nu departe de ungulate.

Păsările își pot diversifica puțin meniul numai în vară, când apare afine și căpșuni.

De la începutul sezonului de împerechere, micile nevertebrate și insecte apar în dieta fazanților, dar acest lucru nu durează mult și, până în toamnă, păsările își schimbă atenția asupra fructelor de ienupăr - principala hrană pentru viitorul apropiat. Odată cu sosirea iernii, acele fructe de pădure se adaugă acele plante, boabele de lup, semințele uscate de crini și irisi. În sezonul de viscolări prelungite de iarnă, păsările se hrănesc cu ace de pin, resturi de iepuri și alte animale.

reproducere

Sezonul de împerechere pentru această specie de fazani începe la sfârșitul primăverii și durează până la jumătatea lunii iunie. Dimorfismul sexual vizibil, precum și demonstrațiile de împerechere, este slab exprimat în aceste păsări, ceea ce confirmă doar teoria monogamiei lor.

În timp ce se îngrijea de femeia aleasă, bărbatul poate alerga în jurul ei de ore întregi, ridicându-și coada, coborând aripile și încercând să umfle cât mai mult posibil zonele luminoase de pe cap. Toate aceste acțiuni sunt însoțite de tipete curente caracteristice fazanților, ale căror sunet se întinde pe o distanță de până la 3 kilometri.

Este foarte dificil să o distingi de strigătul căsătoriei unui fazan uriaș tibetan, cu excepția faptului că ritmul este mai rapid. Bărbații strigă mai devreme dimineața și târziu seara. Când cresc în captivitate cu începutul sezonului de împerechere, agresivitatea lor față de congenerii lor crește, de aceea, un spațiu suficient al unei cuști în aer liber cu anumite locuri de adăpost este o cerință obligatorie atunci când cresc aceste păsări.

În plus, tăierea penei pe o aripă a unui luptător va ajuta la reducerea agresiunii. Reproducerea la domiciliu este posibilă dacă fermierul de păsări are timp să ia ouăle puse de fazani și să le pună sub pui, curcan sau pur și simplu să le plaseze într-un incubator și apoi să introducă cuișorii în brooderi.

Fazanii cu urechea albă își așează cuiburile pe pământ, alegând locuri sub molid sau la baza rocii proeminente. Mai târziu, în ele apar 6-9 ouă, pe care femelele le aveau cu o pauză de câteva zile. Perioada de incubație durează 24-29 de zile, după care puii cântărind aproximativ 40 g fiecare apar din ouă. Copiii cresc destul de repede și la vârsta de 10 zile pot cântări 85 g, iar în cea de-a 50-a zi de viață această cifră crește la 600 g.

Femelele sunt în mod standard mai mici decât bărbații, deci diferența de greutate este de aproximativ 50-70 g. Păsările tinere ajung la păsările adulte numai la vârsta de 5 luni.

Absolut toate speciile de fazani uriași se pot împerechea între ei și, la atingerea vârstei adulte (aproximativ doi ani), hibrizii produc, de asemenea, descendenți.

Este posibil să se țină în captivitate

Există multe exemple reușite de păstrare a fazanilor din urechea albă în captivitate. Cu toate acestea, dacă doriți să obțineți descendenți de la ei sau pur și simplu să creați condiții confortabile pentru saloanele dvs., atunci merită luate în considerare cerințele pentru vavir.

În primul rând, trebuie să fie mare, astfel încât doi fazani să aibă cel puțin 18 metri pătrați. m pătrat. Culegele mai mici sunt potrivite numai dacă este posibilă eliberarea păsărilor într-o grădină sau parc, unde pot circula liber în timpul zilei. Pe astfel de păsări de mers pe jos pot sta în turme, dar în cuști este încă de dorit să păstreze fazanii în perechi.

Fazanii cu urechi albi sunt destul de rezistenți și lipsiți de griji în îngrijirea păsărilor, capabili să reziste la scăderi semnificative ale temperaturii. În același timp, căldura și lumina directă a soarelui sunt percepute de ei mult mai rău, la fel ca și umezeala în cameră.

Prin urmare, având în vedere aceste cerințe, păsările pot fi lăsate în incinte acoperite în timpul iernii. Cu o educație adecvată (păsările pot fi chiar antrenate), aceste păsări pot deveni o adevărată decorare a oricărei grădini sau parcări, unde aceștia se află aproape toată ziua pe același teritoriu, rupând solul cu ciocurile și prinzând rădăcinile găsite.

În ceea ce privește dieta acceptabilă, poate fi foarte diversă.

Desigur, atunci când cresc în captivitate, este foarte dificil să se familiarizeze cu alimentele, de aceea crescătorii recomandă folosirea furajelor special dezvoltate (acestea ar trebui să fie 75% din dietă), verde și fructe, care împart restul de 25%

În timpul sezonului de împerechere, strugurii, merele și ouăle fierte sunt folosite pentru a hrăni păsările, deși nu trebuie exclusă posibilitatea ca păsările să mănânce grâu, fulgi de ovăz, mazăre zdrobită, legume fin tăiate și legume rădăcinoase. În timpul iernii, puteți închide ramurile de pin în cușcă, astfel încât păsările să poată mânca acele.

Acești fermieri de păsări de curte care au deja experiență în tratarea fazanților vor găsi ușor să aibă grijă de păsările de culoare albă fără cunoștințe suplimentare, însă noii veniți în această afacere trebuie să analizeze mai atent această problemă.

Descriere și caracteristici fazan

fazan - Este o pasăre care stă la capul unei familii de fazani, care, la rândul ei, aparține ordinii puiilor.

Fazanii au un penaj deosebit de memorabil, care este principala caracteristică a păsării. Bărbații și femeile au un aspect diferit, ca și în multe alte familii de păsări, bărbatul este mult mai frumos și mai strălucitor.

Dimorfismul pe sexe este foarte dezvoltat la aceste păsări. Bărbații sunt mai frumoși, mai strălucitori și mai mari, dar depind de subspecia fazanului, care numără mai mult de 30. Principala diferență între subspecii este și colorarea penajului.

De exemplu, un fazan obișnuit include un număr mare de subspecii: de exemplu, fazanul georgian - se caracterizează prin prezența unui pată maronie pe abdomen, care are o margine strălucitoare de pene strălucitoare.

Un alt reprezentant este fazanul Khiva, culoarea sa fiind dominată de culoarea roșie cu o nuanță de cupru.

Barbatul fazanului comun are un penaj strălucitor.

Dar fazanul japonez diferă de restul în culoarea verde, care este reprezentat de diverse nuanțe.

Penajul fazanului japonez este dominat de nuanțe verzi.

Fazani foto dezvăluie frumusețea unică a acestor păsări. Cu toate acestea, aceasta este în principal caracteristică masculilor.

Femelele sunt mult mai modeste, culoarea principală a penajului este gri, cu nuanțe de culoare maro și roz. Desenul pe corp este reprezentat de mici urme.

În exterior, fazanul se deosebește cu ușurință de cealaltă pasăre de coada lungă, care la femelă atinge aproximativ 40 de centimetri, iar la masculul poate avea o lungime de 60 de centimetri.

Greutatea fazanului depinde de subspecii, precum și de dimensiunea corpului. De exemplu, un fazan obișnuit are o greutate de aproximativ 2 kilograme, iar lungimea corpului este puțin mai mică decât un metru.

Aspectul frumos și carnea foarte gustoasă și sănătoasă a acestei păsări sunt cauza masei fazan de vânătoare. Făcătorul de fazani câinii de vânătoare, care sunt special instruiți și localizează cu ușurință pasărea, vin deseori.

Sarcina câinelui este de al conduce pe fazan pe copac, din moment ce momentul decolării este timpul cel mai vulnerabil, în acest moment vânătorul face o lovitură. Și apoi sarcina câinelui este să aducă trofeul pe stăpânul său.

Fazanul fazan este foarte apreciat pentru gustul și conținutul său de calorii, care este de 254 kcal pe 100 de grame de produs, pe lângă faptul că conține o cantitate mare de vitamine necesare pentru funcționarea normală a corpului uman.

Există un număr uriaș de rețete pentru fazanul de gătit, fiecare dintre ele reprezentând o capodoperă culinară. Bine, măiestria știe cu siguranțăcum să gătești fazanpentru a sublinia gustul său rafinat și pentru a păstra toate calitățile utile.

Folosirea cărnii de fazan în dietă îmbunătățește imunitatea unei persoane, restabilește puterea pierdută și are un efect general de întărire asupra întregului organism.

Fazanul feminin are un penaj negru maro-negru

O astfel de cerere de carne provocată inițial reproducătorii fazani în fermele de vânătoare în care au fost angajate în completarea numărului de păsări pentru sezonul de vânătoare, care, de regulă, se încadrează în toamnă. La începutul secolului al XIX-lea, fazanii au început să fie crescuți în provincii private, ca obiecte de vânătoare și decorare a curții.

Practic, pentru decorarea curții am crescut un astfel de aspect exotic fazan de aur. Penele acestei păsări sunt foarte strălucitoare: auriu, roșu, negru. Pasărea arată foarte frumoasă și spectaculoasă.

Imaginat fazan de aur

În secolul XX, fazanii se reproducau acasă peste tot. Păsările de curte oferă un profit suficient pentru proprietarii lor, deoarece acasă fazani de reproducere intră într-un nou nivel zootehnic și ocupă un loc important în industrie. Astfel, odată cu dezvoltarea reproducerii fazanților cumpara fazani A devenit mult mai ușor și mai profitabil.

Caracterul și stilul de viață al fazanților

Fazanul are titlul de alergător cel mai rapid și mai agil printre toți reprezentanții puiilor. La fugă, fazanul ocupă o poziție specială, ridică coada și, în același timp, trage capul și gâtul înainte. Practic, fazanul își petrece toată viața pe teren, numai în cazuri extreme, în pericol, se desprinde. Cu toate acestea, zborul nu este principalul avantaj al păsării.

Fazanii sunt, prin natura lor, păsări foarte timide și încearcă să păstreze într-un adăpost sigur. Astfel de locuri pentru păsări sunt tufișuri de pădure sau iarbă înaltă.

Păsările trăiesc de obicei singure, dar uneori sunt grupate într-un grup mic. Este mai ușor să vezi păsările dimineața sau seara, când părăsesc adăpostul să mănânce. Restul fazanilor timpului sunt secretivi și se ascund de ochii curioși.

Fazanii iubesc să stea în copaci, datorită culorii pestrițe, se simt în siguranță printre frunziș și ramuri. Înainte de a coborî la pământ, fazanii planifică mult timp în aer. Fazanul se decolorează în stilul "lumânării verticale", după care zborul are un plan orizontal.

Puteți auzi vocea unui fazan numai atunci când zboară. Printre zgomotele zgomotoase ale aripilor fazanului, puteți prinde un strigăt ascuțit, puternic de șoim. Acest sunet este ca un cocos cioara, dar nu este atât de tras și mai puternic.

Zona de distribuție a acestei păsări este foarte mare. Fazanii trăiesc de la Peninsula Iberică până la insulele japoneze. Această pasăre se găsește în Caucaz, Turkmenistan, Kazahstan, Kârgâzstan și Orientul Îndepărtat. În plus, fazanii se găsesc în America de Nord, precum și în multe țări europene.

Mâncare fazan

În mediul natural, în condiții naturale, dieta fazanului, în cea mai mare parte, constă în alimente vegetale. Pentru a stinge fazanii de foame, folosesc semințe de plante, fructe de padure, rizomi, lăstari verzi și frunze verzi. Hrana pentru animale este de asemenea importantă pentru păsări, ei mănâncă viermi, larve, insecte, păianjeni.

O caracteristică caracteristică a acestor păsări este faptul că puii de la naștere se hrănesc exclusiv cu hrană pentru animale și, după un timp, trec la alimentele vegetale.

Fazanii își iau mâncarea pe pământ, frânghiile, pământul și iarba cu labele destul de puternice sau cu hrănirea alimentelor din plante la o înălțime mică de la sol.

Ce mănâncă un fazan alb?

Astfel de indivizi pot fi ușor numiți vegetarieni, deoarece se hrănesc cu rădăcini și vegetație. Pentru a-și diversifica dieta, păsările folosesc căpșuni și merișoare în timpul verii. Odată cu începutul sezonului de împerechere, regimul fazanilor constă în nevertebrate mici și insecte.

În toamnă, fazanii mănâncă fructe de ienupăr. Odată cu apariția plantelor conifere de iarnă, se adaugă fructe de padure de lup, semințe de iris și crini. Cu o iarnă lungă se hrănesc cu iepuri și alte animale.

Creșteri captive

Sezonul de împerechere la fazani începe în primăvara târzie și durează până la jumătatea lunii iunie. Demonstrațiile căsătoriei sunt slab exprimate, ceea ce confirmă încă o dată teoria monogamiei. Când se îngrămădește o femeie, bărbatul se poate rătăci în jurul ei pentru o lungă perioadă de timp, ridicându-și coada în sus și aruncându-și aripile. El încearcă să arate cât mai multe pene colorate pentru a-și atrage atenția. Toate acțiunile sunt completate de crimă curentă ritmică. Mamele țipă devreme dimineața și noaptea.

Când cresc acasă odată cu începutul sezonului de împerechere, atitudinea lor agresivă față de semenii lor crește, deci este important să construim o aviară spațioasă pentru ei. Pentru a reduce agresiunea, puteți tăia marginile aripilor la masculi.

Vizionați videoclipul: Toate Rasele de Capre (Iulie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send