Informații generale

Grija de porumb: descrierea rasei

Pin
Send
Share
Send
Send


Genul de potârnici includ păsările din subfamilia familiei de puiet de puiet. În acest gen, există trei specii separate. Un puiet este o pasăre rezidentă care preferă să trăiască într-o zonă deschisă. Dieta are o mare varietate. Aproape toate speciile (cu rare excepții) aranjează cuiburi, care sunt adăposturi în locuri retrase, căptușite din interior.

Porumbul gri

Această specie este cea mai populară în Rusia și în țările adiacente. Mai puțin frecvent, un astfel de porumb poate fi găsit în regiunile nordice. Dimensiunea unui adult este mică, greutatea păsărilor ținute în captivitate variază între 300 și 500 g. Un strat este capabil să depună un ou pe zi. Când pătrunjelul este terminat, patrunjelul începe să alăpteze viitoarele pui. Pătrunjelul gri este foarte timid, preferă o atmosferă calmă, lipsită de agitație inutilă. Pentru un anumit număr de semne, patrunjelul cu barbă este adesea atribuit acestei specii, în exterior sunt foarte asemănătoare. Femelele în culoarea lor arată mult mai palide decât bărbații.

Roșu spaniolă Partridge

În sălbăticie, această pasăre se găsește în părți din Franța și Spania. Prefera un teren plat. De regulă, în străinătate este crescut doar în scopuri decorative. Red Spanish se adaptează perfect la condițiile de la casă. În aparență, uneori este confundat cu o rudă îndepărtată - keklik (piatră de piatră). Foarte valoros hibrizi de roșu spic și keklika din Asia.

Pătrunjel de piatră

Conform structurii corpului, este un fel de pătrunjel gri, dar cântărește mai mult - până la 800 g. În natură, el trăiește în teritorii vaste, de la Caucaz până la distanța Altai. Are o culoare pestriță, adesea are o culoare cenușie caracteristică, cu o nuanță albăstrui. Pântecele este roșiatic, pe laturi - dungi transversale. Un model în formă de inel este vizibil în zona ochilor. Femelele au 14-16 ouă cu o nuanță de argilă cu pete maronii. Exploatarea durează aproximativ 20 de zile. Pătrunjelul de piatră mănâncă în mod activ diferite insecte în alimentație: gândaci, omizi și se poate hrăni și cu paianjeni. Dar furajele sale principale constau din fructe de padure, muguri, fructe si cereale.

Desert Partridge

Zona de distribuție: de la Golful Persic până la zone îndepărtate din Asia Centrală. În sălbăticie preferă să se stabilească în cazul în care există mai multe arbuști. Culoarea cenușie-cenușie a unui patrunjel este diluată cu o nuanță roz de pene. Pe capul unui bărbat se vede o bandă întunecată, ceva ce seamănă cu un bandaj. Adulții nu sunt prea mari, greutatea păsărilor ajunge la 300 g. Cu toate acestea, chiar și femeile mici pot să pună până la 12 ouă. Bărbații se disting prin monogamie, dar aproape nu iau parte la ridicarea puilor lor, preferând doar să fie aproape de ambreiaj.

Bush pătrunjel

Culoarea acestei specii este nuanțe de culoare maronie, pot exista pete negre de dimensiuni mici. Bărbații au mult mai multe pete - se disting ușor de femele prin această trăsătură. Arsurile de arbuști trăiesc de obicei în grupuri de familie de până la zece persoane. Dar se pot stabili în perechi. La sfârșitul împerecherii, femelele nu dețin mai mult de cinci ouă. Pasărea face o așezare sub tufișuri, în pământ sau în rădăcinile copacilor. Mormintele unui astfel de patrunjel nu se construiesc.

Pătrunjelul alb

Distribuit în condiții naturale în nordul Eurasiei și al Americii. Este un simbol al statului Alaska. Adesea se află pe Sahalin și Kamchatka. Nume meritată datorită culorii alb obținute în timpul iernii. Coada neagră devine maro-ocru de vară. Lamele largi cu penaj gros permit pătrunjelul alb să se simtă bine în condiții de acoperire de zăpadă solidă. Dieta include fructe de padure, muguri, frunze, flori, vara, prefera insecte. Pentru că conținutul de acasă nu este potrivit în cel mai bun mod, printre fanii este încă considerat exotic.

Tipuri de potârnici

  1. Gray. Locuiește în Europa și Asia de Vest, în câmpuri, stepi și pajiști. Cuiburi pe pământ. În stabilirea a 25 de ouă.
  2. Bărbos. Locuiește la poalele Asiei Centrale. Este cuibărit în iarbă sau sub arbuști.
  3. Piatră sau keklik. Pasărea este mică, cântărește până la 700 de grame. Barbatul este putin mai mare decat femela.
  4. Roșu. Foarte asemănătoare cu pătrunjelul de piatră. Se găsește în sudul Franței, în Peninsula Iberică și în nord-vestul Italiei.
  5. Alb. Această specie trăiește în Europa de Nord, America, Asia și, de asemenea, în stepa forestieră din Siberia de Vest și Kazahstan. Culoarea este gălbui în timpul verii și se schimbă în alb pe timpul iernii. Iarna, pasărea arată foarte frumoasă, crește penajul, ceea ce nu numai că oferă o frumusețe, ci și salvarea de îngheț, vânători și prădători.
  6. Tundra. Culoarea păsării este schimbătoare, are culoarea căptușelii acelor roci pe care ea trăiește.

Aripile tuturor speciilor nu sunt lungi, coada scurtă. Picioarele sunt acoperite cu blană, numai în acele păsări care trăiesc în nord.

Toate păsările sunt sedentare, cu excepția albului și a tundrei, care în timpul iernii zboară spre sud și gri - de la Siberia până la Kazahstan.

Galerie: broasca testoasa (25 fotografii)

Nutriție și habitat

Partea steppei preferă să mănânce alimente de origine vegetală. Dieta zilnică include cereale, lăstari și frunze tinere, această specie folosește buruieni. Delicatețe preferate ale păsărilor - insecte, melci și melci. În timpul iernii, ei mănâncă culturi de iarnă, fructe de padure congelate și rinichi cu semințe.

Ei își aleg reședința în zone deschise de câmpuri, pajiști, stepi sau râuri. Este asociat cu o dietă nutritivă.

Parchezii locuiesc de obicei în sud în locuri de stepă și semi-pustie.

Pasărea duce un stil de viață sedentar și își lasă locurile preferate numai în căutarea hranei. În momentul migrării, păsările sunt foarte timide. În perioada de toamnă-iarnă, trăiesc în pachete de 20-30 persoane.

Primăvara este o perioadă de împerechere. În acest moment, bărbații se luptă pentru femeie, folosind gheare și cioc. Câștigătorul alege o femeie și împreună încep să creeze un cuib de ramuri și frunze într-un loc liniștit și pustiu: într-un câmp, într-o râpă sau pe o margine de pădure.

Pereții zboară rar, dar rapid și jos deasupra solului, păstrând o linie dreaptă, în timp ce își aruncă aripile cu voce tare. De cele mai multe ori ele se execută între tufișuri, se scufundă în praf și se săpare în pământ.

Văzând pericolul păsărilor perturbate, se îndepărtează, făcând un zgomot puternic ca un pui. Femelele - găini ca niște găini, iar vocea bărbatului seamănă cu un cocoș de sat.

reproducere

În primăvară, la o lună după împerechere, femeia pune ouă într-un cuib de pre-fabricat. Cuiburile sunt mici, de cele mai multe ori pot fi văzute în lăstari de mazăre, secară, grâu, trifoi, sub arbusti și pe marginea copacilor.

Femela, în funcție de vârstă, stabilește până la 25 de ouă. Puii apar în ziua 20. Copiii sunt născuți în lume dezvoltate și acoperite cu lumină în jos. În primele săptămâni de viață crește foarte repede. Copiii care se încadrează bine funcționează, iar animalele tinere, deja în ziua a 4-a, pot face zboruri mici din loc în loc.

Porumbeii gri sunt în mare parte părinți cu îngrijire masculină. Ei îi învață pe pui să facă mâncare, să se ascundă de pericolul posibil.

Bărbații se comportă cu curaj în fața prădătorilor păzind pe tinerii lor. Un număr mare de bărbați moare.

Puiul nu se descompune până în primăvara următoare, dar când puii cresc la dimensiunea unui adult, sunt bătuiți în turme și încep să se rătăcească în căutarea hranei. În timpul iernii, turmele își pierd teama de pericol și se află mai aproape de locuirea umană, unde puteți să vă ascundeți de frig și să găsiți mai multă mâncare.

Ce și cine se teme de pătrunjelul gri?

  1. Pătarul gri nu tolerează greu luni de iarnă înghețate. În momentul dezghețării, care se îngroapă într-un zăpadă, nu pot să zboare din adăpost datorită crustei rezultate.
  2. Păsările semi-infometate și slăbite devin mâncare bună pentru prădători, cum ar fi: vulpi, ermine, dihori, șoimi și șoimi.
  3. În timpul depunerii ouălor, cuiburile sunt distruse de mlaștini, corbi, hamsteri, precum și câini și pisici rătăciți.

Dacă păsările nu au transportat un număr mare de ouă, atunci potârnatele gri nu ar trăi în vremurile noastre.

Cultivarea de potârnici la domiciliu

A crescut acest tip de potârnici în scopul obținerii ouălor și a cărnii dietetice. Păsările nu sunt capricioase, se adaptează ușor la noile condiții, au o imunitate bună și tolerează frigul.

Întreținerea și creșterea păsărilor nu necesită investiții mari, atât financiare, cât și fizice. Este suficient să cumpărați o pasăre și să creați o condiție favorabilă pentru a da o rasă bună. Pentru a proteja împotriva atacurilor prădătorilor, pasărea este ținută în variante.

Porumbeii gri pot trăi până la 10 ani, dar în habitatul lor natural, nu toate păsările trăiesc până la această vârstă.

Vânătoare de vânătoare

Vânătoarea pentru aceste păsări este foarte interesant și fascinant, dar în multe regiuni din Rusia a devenit interzisă.

Pentru o vânătoare reușită, aveți nevoie de un câine tare și special instruit (în acest scop, rasa Spaniel este potrivită), precum și cunoașterea obiceiurilor de teren și de joc. Dacă nu există nici un pistol, atunci potârnatul poate fi prins folosind plase, sticle de plastic, capse și bucle. Toate aceste metode sunt bune numai dacă aveți puțină răbdare și anumite cunoștințe.

Vizionați videoclipul: Speciile de serpi din Romania (August 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send