Informații generale

Descrierea păsărilor de păun

Pin
Send
Share
Send
Send


Paunul aparține familiei fazanilor și aparține ordinului de gâscă Prin urmare, este numit și un pui mare. Și totuși, unde locuiesc păuni? Se știe că principalul habitat al păunilor este India și Sri Lanka. Aici a fost descoperit întâi păunul comun sau, așa cum se mai numește, Indian. Acest tip este astăzi cel mai frecvent - poate fi văzut în aproape toate grădinile zoologice din lume.

O altă specie de păuni trăiește pe insula Java, în Peninsula Malacca și în Indochina. Această specie este numită gigantică sau javanică. Este mult mai mare decât de obicei și are o culoare mai strălucitoare. Trebuie să spun că există aproximativ 50 de specii de păuni. Toate acestea sunt de dimensiuni diferite, dar bărbații au o coadă magnifică, care le leagă de această specie.

Istoricul distribuției

Pentru prima dată această pasăre uimitoare a fost văzută de olandezii care au ajuns pe insulele din Oceanul Pacific. Sosind înapoi, au spus o poveste uimitoare despre o pasăre de paradis cu o coadă magnifică. Firește, aceste povestiri au cauzat multe întrebări. Unde locuiesc păuni? În ce țară pot fi văzute? În urma descoperirilor din India, au urmat comercianții care au adus păsări extraordinare. Interesant, prima menționare a acestor creaturi se găsește în sulițe antice, inclusiv în Biblie.

Aceste păsări au împodobit palatele magnifice ale marilor conducători ai Egiptului antic, Roma și India și au fost mândria celui mai bogat și mai înțelept rege din istoria omenirii - Solomon. Păcii au venit în Europa în timpul lui Alexandru cel Mare, renumit pentru campaniile sale agresive în țările în care trăiesc păuni.

Caracteristici structurale

Păunele sunt păsări foarte mari: dimensiunea lor, împreună cu coada, este de până la 2,5 metri. Deși trebuie să clarificați că corpul păsării nu depășește un metru, iar coada are o lungime de numai 40-50 centimetri. Dar pene magnifice situate deasupra coada, și alcătuiesc lungimea principală a păsării, deoarece acestea ajung la o dimensiune de 160 centimetri.

În păunul indian, culoarea principală a penajului capului, gâtului și pieptului este albastru strălucitor. Partea din spate a păsării este verde frumos cu preaplinuri de culoare, iar fundul este negru. Această colorare este deosebit de importantă pentru atragerea femelelor, deoarece vocea paunului este îngrozitoare, cum ar fi cea a unei cioară. Dar feathertails superba arata superb - lung, luminos, decorat cu un ornament care arata ca o multitudine de ochi. Interesant este faptul că ele servesc nu numai pentru a atrage femele, ci și pentru a proteja împotriva prădătorilor, precum și știința modernă știe că acesta este unul dintre modurile de a comunica.

La început au fost aduse în Europa și pur și simplu au fost ținute în cuști, dar odată cu dezvoltarea grădinilor zoologice au apărut și alte probleme. Cum să-i spui oamenilor despre ce fel de pasăre este un păun? Unde locuieste? Ce mănâncă? Pentru răspunsul pe care l-am luat pentru a afla mai multe despre locul habitatului lor natural. Interesant, la sosirea în India, păuni s-au găsit la o altitudine de 2000 de metri deasupra nivelului mării. Locul lor preferat era arbuști îngroșați, situați în apropierea satelor și câmpuri cultivate. Vorbea despre felul în care erau hrăniți: au mâncat cerealele în câmpurile din apropiere.

De asemenea, au mâncat tufișuri de fructe de pădure în apropiere. Pasărea nu oprește să mănânce rozătoare mici, precum și șerpi mici. Singura condiție pentru păuni să trăiască în apropiere este prezența unui rezervor din apropiere și copaci înalți în picioare. India abundă în astfel de locuri și este cel mai bun loc pentru păsări. În plus, indienii cred în sfințenia acestei păsări și îi permit să mănânce din câmpurile lor. Interesant este faptul că, în cazul în care trăiește pasărea de păun, există mai puțini șerpi și, prin aceasta, îi ajută pe locuitorii din vecinătate.

reproducere

În cazul reproducerii propriilor păuni seamănă cu puii - până la 5 femele la un bărbat. Perioada de reproducere a acestor păsări coincide cu începutul sezonului ploios. Prin urmare, în zonele în care trăiesc păuni, oamenii le consideră adăpători de ploaie. În timpul sezonului de reproducere, bărbatul își dizolvă coada colorată, îl alimentează înainte și începe dansul împerecherii. Astfel, atrage atenția femeii și este în spatele ei alegerea partenerului - al cărui dans va impresiona cel mai mult, așa va fi.

Femelele nu construiesc cuiburi, ci plasează ouă direct pe pământ. În gaura este de obicei până la 10 ouă. Trebuie să spun că pava este o mamă foarte dezinteresată, ea îi va proteja pe urmașii ei până la moarte. Spre deosebire de femele, bărbații, la vederea pericolului, fug, avertizând cu un strigăt puternic al semenilor lor. Puii se nasc gri, iar masculii de pana la 1.5 ani sunt practic aceiași cu femelele. Păunii ajung la maturitate la vârsta de 4 ani, în același timp bărbații își au penajul magnific.

Trebuie spus că de mult timp păuni au fost crescuți nu numai pentru frumusețe, ci și pentru mâncare. Carnea acestei păsări pe masă a fost considerată înălțimea bogăției și a fost servită doar în cazuri speciale.

Să ne cunoaștem

Cine ar fi crezut să admire pui obișnuit? Dar ce sa întâmplat o poveste. În sălbăticie, descendența a fost obținută de la pui și fazan și a devenit un adevărat miracol, numit păun.

Încă din 1758, Karl Linnaeus a clasificat această pasăre frumoasă ca reprezentant al familiei fazanților, în ordinea cărnii de pui. Astăzi există 2 tipuri de păuni:

  • Păun indian sau comun (albastru),
  • păun javanese verde.

A doua specie este împărțită în 3 subspecii:

  • Indo-chineză verde
  • verde javanese
  • verde burmese.

În ciuda faptului că păunurile arată foarte diferit, culoarea culorii nu indică diversitatea speciilor, există doar câteva.

Păunul birmanez - un subspeciat verde

habitat. Păun albastru

Anterior, păunul a trăit numai pe coasta de vest și insulele din Pacific și chiar în părțile îndepărtate ale Australiei. Dar acum aceste păsări minunate se găsesc în diferite locuri din întreaga lume.

Cel mai des întâlnit în sălbăticie este păunul indian comun. Această specie trăiește în Pakistan, India și pe teritoriul Sri Lanka. Habitatul natural al acestuia este malurile râurilor, marginile pădurilor sau butașii. Indiferent de numărul de păuni albastre care suferă de activitatea umană, ei încă aleg locuri pentru cuiburi în apropierea culturilor rurale. Acest lucru simplifică accesul la alimente, ceea ce este destul de convenabil pentru o pasăre mare și prudentă.

Principalul lucru este să aveți în jurul vegetației ceea ce vă permite să vă ascundeți de pericol. Ar putea fi arbuști sau arbori.

Pentru a înțelege stilul de viață al păsărilor, trebuie să știți ce fel de climă preferă. Păcii trăiesc în zone cu climat subtropical și tropical. Sri Lanka îi răsplătește pe locuitorii săi cu o vreme chiar fără căderi puternice de temperatură între anotimpuri. Aici este cald și umed, vegetația de flori strălucitoare și bogate, care într-un fel ajută păunul să ascundă cuiburile și urmașii.

Variațiile de temperatură între anotimpurile din Pakistan pot fi mai semnificative. Dar, în general, păunurile se simt grozave în această țară.

Păunul comun se instalează în apropierea câmpurilor agricole

habitat. Păun verde

Și care este climatul și mediul natural necesar pentru un Peacock Verde mai mare? Această specie este distribuită pe zone mai largi, printre care se numără Asia de Sud-Est, Myanmar, China, Laos, Thailanda, Vietnam, Cambodgia, Malaezia și insula Java. Vedeți câte țări diferite se pot lăuda cu prezența acestor păsări frumoase în sălbăticie.

Păcii verzi sunt deseori aleși pentru viață peste zonele dense. Acestea pot fi păduri tropicale virgine sau plantații mai tinere. Familiile colorate în culori vii se simt bine în pădurile secundare care au crescut în locurile vechiului stoc distrus. Aceste păsări trăiesc în păduri veșnic verzi și foioase. Adesea cuiburile se găsesc în tufișurile de bambus și în apropierea câmpurilor cultivate. Ce fel de animale vor refuza furajele libere? Peisajele cultivate vă permit să mâncați cereale, lăstari și fructe.

Oamenii suferă raiduri pe câmpurile lor, nu numai din cauza frumuseții păsărilor. Indiferent cât de mult au lăudat apariția păunii, principalul beneficiu al unei astfel de coexistențe este că distruge mici șerpi otrăviți și rozătoare.

Păunul verde javanesc zboară mai bine decât fratele său albastru indian. În ciuda faptului că și el își petrece cea mai mare parte a vieții pe teren, ar trebui să fie copaci înalți în habitatele sale care să-i permită să decoleze, să fugă de pericol. Puțină ramuri de păuni sunt folosite pentru șederea peste noapte.

Păduțul verde trăiește în păduri tropicale dense.

Interesante fapte din viata păunilor

Păunele nu sunt monogame. Barbatul colectează un grup de 3-5 femele și trăiește cu ei. Câte femele din grupul său vor fi invidiați de puterea și vârsta bărbatului.

Pasărea paradisului poate fi numită un ficat lung. Întrebați, care este termenul vieții sale? În ciuda penajului vizibil și a cozii lungi inconfortabile, pasărea poate trăi în sălbăticie timp de până la douăzeci de ani.

Domesticirea păunilor permite de multe ori traversarea speciilor verzi de comună albastră și Yavan, dar descendenții lor nu sunt capabili de reproducere.

Principala înfrumusețare a păunului de sex masculin este pene lungi de ochi, dar aceasta nu este o coadă, ci o nadhvoste. Cozile masculilor și femelelor sunt aceleași, constau în pene dense și scurte.

Clasificarea științifică:

Păunele sunt răspândite în Pakistan, India, Bangladesh, Nepal și Sri Lanka. Cel mai adesea trăiesc la o altitudine de 2000 de metri sau mai mult deasupra nivelului mării. Prefer junglă și păduri. De asemenea, găsite în apropierea satelor. Iubesc malurile râurilor, arbuști. Nu vor fi localizate în teritorii deschise sau invers în păduri dense.

Peacock a fost domesticit de om. În vremurile vechi păunurile au fost vânate din cauza penei frumoase, au fost servite pe masă și ouăle lor au fost consumate. Astăzi, ele se găsesc adesea în captivitate.

Hindușii consideră că păunurile sunt păsări sacre și cred în capacitatea lor de a avertiza prin strigătele lor de furtuni, șerpi și tigri care se apropie.

Peatocks anatomy

Lungimea corpului păunii este în medie de 100-125 cm, în timp ce lungimea cozii este de obicei de aproximativ 50 cm, dar lungimea penei coamei superioare este de 120 -150 cm. Un fapt remarcabil este că coada paunului în sine este gri și destul de scurtă. Dar tocmai penele de păun nadhvostiya sunt cele mai faimoase decorațiuni ale păsării. Aceste pene sunt decorate la marginile "ochilor" și pot ajunge la o lungime de 1,5 metri. Masculul cântărește aproximativ 4 kg și puțin mai mult. Spre deosebire de masculi, păunul femelă are o dimensiune mai mică, o culoare mai puțin strălucitoare și nu are pene alungite deasupra coada.

Coada păunii are de asemenea un rol de protecție. De îndată ce păunul observă pericolul, își îndepărtează coada. Un număr imens de ochi multi-colorați pot doborî un prădător de pe țintă. De asemenea, coada îi ajută pe bărbat să-și atragă femelele în timpul jocurilor de împerechere. Abia în septembrie, coada păunului începe să-și piardă penajul, pentru a apărea din nou în primăvară în toată gloria sa.

Vocea păunilor nu este la fel de atractivă ca aspectul lor. Nu este deloc ciudat, mai degrabă un strigăt ascuțit sau scârțâit. Cel mai adesea păunele țipă înainte de ploaie. Și în timpul dansului de căsătorie, bărbații, dimpotrivă, rămân tăcuți.

Oamenii de știință cred că păunul poate emite un semnal infrasound cu pene lungi de pană alungită, care nu este capabilă să distingă urechea umană.

Ce păun mănâncă?

Principala sursă de hrană pentru păuni este cerealele. Acesta este motivul pentru care paunii pot locui în apropierea satelor - fac raiduri pe câmp, provocând astfel daune culturii. Cu coada lungă și luxuriantă, aceste păsări se mișcă destul de abil și rapid prin iarbă și arbuști.

Păunii mănâncă de asemenea fructe de padure în cantități mari, uneori pot înghiți un șarpe sau mici rozătoare. Mananca ierburi tinere de iarba.

Tipuri de păuni:

Există doar două specii de păuni: păunul comun (indian) și păunul verde (javan). De asemenea, s-au efectuat experimente și s-au traversat aceste două specii. Ca urmare, a apărut o nouă specie de păuni, care este capabilă să producă urmași.

Aceste două specii de păuni se disting prin colorare. Păunul comun are culoarea albastră a gâtului, aripile gri și coada colorată. Există, de asemenea, un păun negru-aripi, care are aripi albastre și umerii negri. Păcii albi se găsesc în natură. Cu toate acestea, ele nu sunt albinos.

Descrierea păunului și a fotografiilor.

Paunii obișnuiți au un gât lung și gras și un cap mic, cu un mic trunchiu: bărbații au smocuri albastre, iar femelele sunt maro, culoarea penajului lor. Vocea păianjenului este ascuțită și nu foarte plăcută. Lungimea corpului păunului masculului ajunge la 100-125 cm, lungimea coșului este de 40-50 cm, iar lungimea penei de acoperire a coada superioară este de 120-160 cm. Greutatea păunii masculi este de 4-4,25 kg. În penajul acestei păsări frumoase există o varietate de culori: spatele este verde, capul, o parte din piept și gât sunt albastre, partea de jos a corpului este negru. Femelele de păun indian sunt mai mici și au o culoare mai modestă, maro.

Coada păunului.

O revoltă de culori de plumaj și un luxar de lux ca oțelar coada a creat o imagine de păun cea mai frumoasă pasăre din lume. Interesant, numai masculii se pot lauda cu cozi atat de frumoase, femele din aceasta specie sunt mai putin norocoase. Penajul lor nu este parfumat cu vopsea, ci constă doar în tonuri gri-brun. Ornitologii îl numesc dimorfismul sexual. Se pare că ceea ce numim coada păunii nu este nimic mai mult decât pene de nadkhvostya. Este vorba despre creșterea și amplasarea pixului. Pene mai scurte acoperă cele mai lungi, ajungând la o lungime de un metru și jumătate. Pană constă din fibre rare de fir, cu un "ochi" luminos la sfârșit.

Păunul este cea mai frumoasă pasăre din lume.

Păunele sunt cele mai frumoase și mai mari păsări din lumeAcesta este motivul interesului uman pentru această specie. Ca un miracol exotic au fost ținute în parcuri romane, mai întâi în scopuri estetice, apoi au fost prinse și servite la masă în timpul sărbătorilor luxuriante. Peacock obișnuit de carne a fost condimentată cu diferite condimente, a fost considerat una dintre cele mai delicioase feluri de mâncare. În zilele noastre păunul conține exclusiv păsări decorative.

Păunele pot zbura.

Cu un pericol iminent, un păun obișnuit poate zbura, dar zborul nu va fi lung și înalt: doar câțiva metri înainte.

Tipuri de păuni.

Păunul indian nu este împărțit în specii, însă are un număr mare de variații de culoare (mutații). Există următoarele culori de păuni:

  • sălbatic
  • alb
  • Negru (cu aripi negre, lăcuite)
  • pestriț
  • Dark motley
  • Cameo sau maro cenușie de argint
  • Negru cameo sau fulgi de ovăz
  • Strălucire albă
  • cărbune
  • lavandă
  • Bronzul Buford
  • violet
  • opal
  • asemănător unei piersici
  • Argintiu
  • miezul nopții
  • Galben verzui

Asociația United Peacocks Breeding Association distinge oficial doar 10 culori de bază (sălbatic, alb, cameo, cărbune, violet, bronz Buford, piersic, opal, galben-verde miez de noapte), 5 culori secundare (aripi cu dungi sălbatice, , varietate de argint), precum și 20 de variații ale culorilor de bază și 185 de soiuri de păun comune, care apar ca urmare a amestecării culorilor de bază și a variațiilor acestora.

Unde locuiesc păuni?

Păunul comun (indian) trăiește în Sri Lanka, India, Pakistan, Bangladesh și Nepal. În pădure, păunii încearcă să evite zone deschise, locuiesc în junglă sau în păduri, în apropierea satelor și pe terenurile cultivate, trăiesc în tufișuri dense și pe malurile râurilor. Având o coadă lungă, pasărea de păun se poate deplasa destul de repede chiar și în păduri.

Păunele în India.

În prezent, păuni sunt domesticite în India. Cu toate acestea, este de remarcat faptul că în captivitate se reproduc prost, iar ambreiajul lor constă doar din 2-3 ouă. De asemenea, păunurile nu se întâlnesc bine cu alte păsări, dar ele sunt destul de rezistente, tolerează bine frigul. Conform legilor din India, vânătoarea de păuni este interzisă, dar acest lucru nu oprește deloc braconierii. Paunele sunt prinse nu numai pentru pene frumoase din care fac diferite decoratiuni, dar si pentru carne. Păunul de paun este rar vândut sub formă pură, cel mai adesea amestecat cu pui sau curcan, gust foarte asemănător.

Există o mulțime de păsări frumoase în lume, dar păunul este merit considerat cea mai frumoasă pasăre din lume și coada păunului permite păsării să privească privirile admirabile.

Vizionați videoclipul: Top 5 cele mai frumoase păsări din lume (August 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send