Informații generale

Quail obișnuit

Pin
Send
Share
Send
Send


Quail - o pasăre sălbatică, care aparține ordinului puiului. În vremurile vechi, a fost extrem de interesat de vânători. Astăzi numărul speciilor a scăzut semnificativ. În ciuda acestui fapt, prepelițele continuă să fie consumate, crescând pe fermele speciale.

Ce este această pasăre? Ce fel de aspect are? Unde trăiesc reprezentanții speciilor? Care este stilul de viață al prepelițelor? Răspunsurile la aceste și alte întrebări pot fi găsite în publicația noastră.

Quail bird: descriere

Reprezentanții speciilor sunt cele mai minuțioase păsări din echipa de pui. Dimensiuni de prepeliță în lungime - maximum 20 de centimetri. Persoanele adulte pot obține o masă de aproximativ 130 de grame. Dimensiunile mici ale corpului permit acestor păsări să se miște rapid în vegetație densă, fără a fi prinse de ochii prădătorilor.

Cum arată o prepelă obișnuită? Perioada de prăfuire a păsării din zona din spate are o nuanță maroniu-gălbuie, cu numeroase pată întunecată. Belly de pene - galben deschis. Datorită unei astfel de culori de camuflaj, este extrem de dificil să observați prepelițele printre ierburile înalte.

habitat

Puiul comun este o pasăre, site-urile cuiburilor se găsesc practic în toată Europa de Est. În latitudinile naționale, este larg răspândită în Siberia, pornind de la râurile Lena și terminând cu insulele Solovetsky. Pasărea de prepeliță poate fi văzută și în Scandinavia. Destul de numeroase populații din America de Nord. Există o specie în India, China, Mongolia.

Quail - pasăre migratoare sau nu?

Reprezentanții speciei care trăiesc în latitudini în care există o temperatură ridicată constantă a spațiului înconjurător, de regulă, nu părăsesc locurile locuite. Deci, pasarele migratoare sau nu? Anual, numai țările cu febră sunt trimise în țările sudice ale căror teritorii sunt destul de reci.

Pasărea prepeliță nu este practic adaptată pentru zborurile lungi. Manevrele speciei din spațiul aerian nu pot fi numite grațioase. Depășind distanțe semnificative în timpul migrațiilor sezoniere, adesea se scufundă la sol pentru odihnă. Din regiunile nordice, traseul lor se duce, de obicei, în țările africane și asiatice. Aici se întâlnesc prepelițele, iar după aceea se întorc în locurile de naștere, unde reproduc puii.

Modul de viață

Quail duce doar stilul de viață terestru. Reprezentanții speciei se ridică pe aripa numai atunci când sunt necesare migrații sau când există o amenințare extremă din partea prădătorilor. În viața de zi cu zi, pasărea prepeliță preferă să se ascundă de vrăjmașii săi în vegetație densă, cu viteză mare.

Alegerea stratului de iarbă ca habitat a lăsat o amprentă directă asupra obiceiurilor și aspectului păsărilor. Aceste creaturi miniaturale sunt extrem de agile. Preferă să trăiască în grupuri mici, efectuând zboruri scurte de la un loc la altul. Quails se scufundă puțin deasupra solului, făcând rotiri abrupte în aer înainte de a ateriza. Reprezentanții speciei refuză să se ascundă pe ramurile copacilor.

Astfel de păsări își iau mâncarea săpând în pământ. În același timp, aceștia își grăbesc activ terenul cu labele destul de puternice. Quail în natură iubește să se "scalde" în praf, ceea ce vă permite să curățați penajul și să scăpați de paraziții insectelor.

Baza dietă zilnică a prepelițelor sălbatice este alimentele de origine animală. Reprezentanții speciei preferă să crăpească pământul cu labele lor în căutare de insecte mici și reptile, tot felul de viermi, nevertebrate.

Consumați prepelița sălbatică și o cantitate mare de hrană pentru legume. Mai ales le plac lăstarii tineri și frunze de plante. Semințe și semințe de prepeliță sunt colectate din cauza prepelițelor.

reproducere

Sezonul de reproducție pentru prepelițe începe cu sosirea primelor zile de primăvară caldă. În regiunile nordice ale speciilor încep să se înmulțească în vara timpurie. Quail și prepelița nu formează uniuni lungi și perechi permanente, observate adesea în alte păsări. Bărbații și femelele se împerechează în ordine aleatorie.

Cuiburile de prepeliță sunt aranjate în gropi pre-pregătite care sunt săpate în sol. Suprafața lor este căptușită cu iarbă uscată și pene moi. De regulă, într-un ambreiaj există aproximativ opt ouă. În unele cazuri, numărul lor este mai mult de o duzină. Ouăle diferă în dimensiunile nesemnificative și o nuanță maronie cu impregnări întunecate.

Femelele unei prepelițe obișnuite se incubează timp de aproximativ 3 săptămâni. După fertilizare, bărbații se reîntorc la existența lor obișnuită și nu iau absolut nici un rol în grija de a depune ouă. Împușcarea puiilor se încadrează în totalitate pe prepelițe.

Puii de prepelte nou-înfrățite sunt deja acoperite cu puf gros. De îndată ce tânăra creștere se usucă, imediat începe să-și urmeze mama peste tot, demonstrând mobilitatea ridicată. Puii cresc într-un ritm incredibil. Absolut independenți, indivizi maturi, aceștia sunt deja 5-6 săptămâni de la momentul nașterii. Până în toamnă, tinerii acumulează în organism rezerve semnificative de grăsime, care servește ca sursă de energie pentru ei în timpul migrației sezoniere viitoare.

Motivele pentru reducerea numărului de specii

Până în prezent, prepelitele obișnuite rămân unul dintre principalele obiecte de interes pentru iubitorii de vânătoare sportivă. În vremurile vechi, captura de păsări de curte în regiunile sudice ale țării noastre a fost comercială în natură. O astfel de atitudine față de oameni cu pene a condus la o reducere bruscă a numărului de specii. O scădere deosebit de semnificativă a numărului de prepelițe se observă în zonele cu pășuni-stepă. Anterior, în aceste regiuni, numărul populațiilor a fost cel mai ridicat.

Un alt motiv pentru dispariția treptată a păsărilor de prepeliță în habitatul lor natural este dezvoltarea terenurilor pentru activități agricole. Astfel, suprafețele de pajiști cu iarbă densă cu vegetație densă sunt reduse. Este acest mediu care servește păsărilor de prepeliță ca un loc pentru mâncare și reproducere.

În fiecare an, o masă de prepelițe mor în timpul fabricării de mașini industriale. Păsările își lasă adesea ouăle, când începe activitatea umană în câmpuri. Problema este că faza activă a muncii pe terenurile agricole scade doar în timpul perioadei de ecloziune a puilor de păsări de prepelițe.

Ce face omul pentru conservarea speciilor? În scopul creșterii populației de prepelițe se iau diverse măsuri de protecție a mediului. După cum a demonstrat practica, soluția cea mai eficientă este de a crea condiții pentru creșterea păsărilor tinere în rezerve și ferme speciale.

Valoare economică

În zilele noastre, prepelițele sunt crescute din ce în ce mai mult ca păsări de curte. Cea mai mare amploare a acestei exploatări economice a păsărilor este observată în Statele Unite. Datorită faptului că prepelițele sunt pretențioase în alegerea hranei, precum și în condițiile de viață și de conținut, ele se pot înmulți repede în captivitate.

Este de remarcat faptul că prepelițele domestice au suferit modificări impresionante în comparație cu specimenele sălbatice. În primul rând, se referă la creșterea mărimii ouălor, a căror masă a devenit cu aproximativ 45% mai mare. În plus, prepelitele domestice și-au pierdut abilitatea de a zbura din cauza inutilității lor. Printre păsările care se țin în condițiile fermelor și grădinilor se află dispariția instinctului de cuibărit, eclozarea ouălor, îngrijirea ulterioară a puilor.

Astăzi, ouăle de prepeliță se văd aproape în fiecare magazin. Proiectele de reproducere a acestor păsări arată o afacere extrem de promițătoare și profitabilă. Puii de prepeliță sunt, de obicei, păstrate timp de un an și jumătate. În viitor, ele reproduc un număr mic de ouă și sunt potrivite doar pentru carne. În captivitate nu trăiesc prea mult timp. O vârstă foarte înaintată pentru astfel de păsări este considerată a fi în jur de 4-5 ani.

Quail hunting

În vremurile vechi, prepelițele au fost prinse la începutul verii. Vânătoarea a început la apus. Plasele erau răspândite pe iarbă. Vânătorul era localizat în apropiere, făcând sunete imitând strigătul unei păsări cu ajutorul unei țevi speciale. Când prepelita sa prăbușit aproape de capcana, imediat a devenit înțepată în plasă.

Astăzi, specia este cel mai adesea vânată cu un pistol și câini. Înălțimea pescuitului cade pe perioada migrațiilor sezoniere ale păsărilor. Vânătoarea cu utilizarea de plase de astăzi este efectuată numai cu un permis corespunzător obținut de la autoritățile de supraveghere a mediului. În același timp, sunt prinși doar masculi, care sunt îngrășați și predați către organizațiile de achiziții publice. Pentru a păstra populațiile de prepelițe în condiții sălbatice, femelele prinse în plasă sunt eliberate.

Particularități ale păstrării acasă

Soiurile de reproducere sunt o sarcină simplă. Aceste păsări sunt perfect supuse domesticirii și domesticirii, ca puii. Le puteți păstra în terarii și în cuști, unde pot fi 4-5 păsări. Cuiburi și găuri nu sunt organizate pentru ei. În captivitate, femelele își așează ouăle direct pe un substrat de sol și iarbă uscată.

Locuintele prepeliță echipează băutoare și alimentatoare care sunt fixate pe rafturile din exterior. Terariul sau cușca este așezată într-o încăpere caldă, uscată, unde se menține lumină moderată pe tot parcursul zilei. Nu este recomandat să se ia prepelițe în spațiul deschis, deoarece acest lucru duce la entuziasmul lor nervos și la confruntarea cu rudele.

Reprezentanții reproducători ai speciei în captivitate sunt posibili numai prin incubarea ouălor. La urma urmei, femelele domesticite nu simt nevoia de incubare. Crescătorii pun adesea pui de prepeliță. Cu toate acestea, în acest caz, există posibilitatea ca acestea să fie zdrobite.

Butașii sunt hrăniți în principal cu cereale. Orz, hrișcă, mei, fulgi de ovăz sunt incluse în rația lor zilnică. Astfel de păsări simt nevoia unei cantități semnificative de alimente de proteine, care este utilizată ca carne tocată, pește mărunțit, brânză de vaci. Quailurile sunt, de asemenea, hrănite urzică, morcovi, varză. În fiecare zi, păsările sunt oferite scoici de ouă, pietriș mic.

În concluzie

După cum puteți vedea, prepelița este o pasăre destul de interesantă și neobișnuită. Nu cu mult timp în urmă, aceste păsări puteau fi văzute aproape peste tot în sălbăticie. Cu toate acestea, în zilele noastre, o populație impresionantă de prepelițe devine tot mai puțin obișnuită. Quail sunt pasari extrem de secretive. Prin urmare, studiul stilului lor de viață și al obiceiurilor pentru conservarea speciilor este o sarcină destul de dificilă.

Descrierea generală

Prepicul comun este o pasăre mică aparținând familiei galliformelor. La nivel genetic, prepelița este foarte asemănătoare cu puiul intern obișnuit și chiar a considerat ruda ei îndepărtată. Într-adevăr, dacă luăm în considerare această pasăre în detaliu, putem găsi o mulțime de trăsături similare. Puii de prepeliță, cum ar fi două picături de apă, arătau ca puii la găini - la fel de pufos, agil și agitat.

Quails sunt mari foragers, le place să sape în pământ în căutarea de alimente. Pe lângă puii de găină, ele transportă ouă cu o valoare nutritivă ridicată.

Adulții cântăresc maximum 150 de grame. Lungimea corpului lor este de 15-20 centimetri. În același timp, au aripi lungi și bine dezvoltate, permițându-le să se afle în aer timp de câteva ore la rând. Coada este scurtă, servește ca locator pentru zborurile pe distanțe lungi.

Pix colorat în floarea prepeliță. Culoarea principală este maro, pe care dungile gălbui și maro sunt împrăștiate. Capul este întotdeauna puțin mai întunecat decât corpul, iar de-a lungul spatelui până la coada sunt lungi de ocru. Ciocul și pielea de pe labe maronii. Ochii - maro.

Culoare prepelite aproape

Puteți distinge un bărbat de o femeie de culoarea anumitor părți ale corpului: în "băieți" gatul este roșu aprins și botul este întunecat, în timp ce în "fete" aceste locuri sunt mult mai ușoare decât culoarea principală a penajului. Abdomenul prepelițelor este întotdeauna monocromatic - gălbui. O astfel de culoare neobișnuită permite penei să se combine cu ușurință cu terenul, în special cu succes reușind să o facă pe coaja copacilor.

Quail - o pasăre miniaturală, dar foarte agilă. Toate datorită unei labe puternice și bine dezvoltate. Acestea sunt dispuse pe distanțe mari, ceea ce permite păsării să le sorteze rapid în caz de pericol. De cele mai multe ori, păsările rulează pe picioarele lor scurte, în loc de zboruri inconfortabile.

Unde trăiește prepelita

Cu câteva decenii în urmă, această pasăre putea fi găsită peste tot. Astăzi, populația de prepelițe a scăzut semnificativ. În regiunile în care agricultura este intens dezvoltată, locurile de cuibărit nu mai pot fi găsite.

Dar habitatul acestei păsări este destul de extins. Concentrațiile în masă a păsărilor sunt observate în Europa de Est, în Scandinavia, în nordul Africii. Pe teritoriul Rusiei, familiile de păsări sunt localizate în partea asiatică: de la Ural la Lacul Baikal. Deși nu se întâmplă adesea, prepelițele se găsesc în America de Nord, India, China și Mongolia.

Tabelul 1. Habitat al altor specii de prepelițe

Quail - pasăre migratoare sau nu?

Quail - păsări iubitoare de căldură. Ele sunt localizate unde temperatura zilnică nu scade sub zero grade. În regiunile în care căldura este rotundă (partea de sud a Rusiei, Africa, India, Madagascar), păsările sunt sedentare. În alte cazuri, păsările trebuie să efectueze anual zboruri pe mai multe săptămâni către teritoriile din sud. În timpul iernii, prepelițele europene migrează în Africa sau în Peninsula Iberică. În India, păsările de sărbătoare trăiesc permanent în Siberia.

Quails nu locuiesc în locuri reci

Pene de o familie dintr-un loc de locuit sunt rupte atunci când devine foarte rece pe teren. Înainte de aceasta, se pot ascunde pentru mult timp în tufișuri razlohih, se încălzesc reciproc, lovind în turmele mici. Primele plecări se observă încă din septembrie, în timp ce ultimele prepelițe își părăsesc casa părintească abia în noiembrie. Anii de prepelițe apar numai noaptea, în timp ce în timpul zilei se odihnesc pe pământ.

Spre deosebire de alte păsări migratoare, cum ar fi înghițirile sau dulciurile, prepelițele nu pot fi lungi în zbor. Multe ore în ceruri antrenează rapid păsările mici, care sunt în mod constant aruncate în direcții diferite de vânt. Prin urmare, păsările cad adesea la pământ pentru odihnă. Din păcate, nu toată lumea are timp să termine migrația. Aproape 30% din familia aviară nu ajunge acasă.

Zboruri lungi pentru pneuri

Dieta de prepeliță

Quail se hrănește în principal pe pășune, la fel ca și ruda îndepărtată - puiul. În pământ, el găsește mici insecte nevertebrate și larvele lor.

Alimentele de origine animală reprezintă aproape 50% din meniul prepelicilor. În copilărie, bebelușii mănâncă insecte mici, iar păsările de vârstă își diluează dieta cu ierburi diferite. Sunt fericiți să se hrănească cu frunze, lăstari, boabe. Pentru a depozita o cantitate mare de vitamine și substanțe nutritive pentru păsări, permiteți semințelor de buruieni, muguri de flori, fructe de padure.

În natură, prepelița mănâncă alimente vegetale

Un punct important! Sălbatic prepeliță nu poate fi îngrășat alimente de casă. Trecerea la o altă alimentație ar trebui să se desfășoare fără probleme, înlocuind treptat produsele alimentare "sălbatice" obișnuite cu hrana pentru animale și produsele de uz casnic.

Starea de conservare

Quails sunt, de obicei, vânate de entuziaștii de vânătoare de sport. În perioada sovietică, această pasăre a fost recoltată la scară industrială. Acest lucru a condus la o reducere serioasă a populației, în special în zonele de stepă forestieră.

Un alt motiv pentru reducerea treptată a numărului de prepelițe este că se dezvoltă suprafețe mari pentru activități agricole. Rămâne locuri mai puțin locuibile. Multe păsări îndrăznesc să se așeze pe terenurile agricole și apoi mor sub roțile mașinilor de recoltat.

În prezent, numărul de prepelițe este dificil de calculat. Cu toate acestea, este sigur să spunem că prepelițele obișnuite nu sunt pe cale de dispariție sau rare. Astăzi, populația lor crește din nou datorită faptului că prepelițele au început să fie cultivate în mod activ pe fermele domestice.

Cum să vânezi păsări

Vânătorii au început sezonul de prepeliță la începutul sau mijlocul verii, când femelele au pus ouă și nu au putut lăsa cuiburile, astfel că au căzut în labele câinilor de vânătoare. Vânătorii au întins o plasă mică într-o pajiște și au atras oase întregi acolo. Persoanele din Manila prepeliță cu o melodie specială, imită strigătul de pasăre.

Astăzi păsările sunt vânate cu un pistol și un câine. Vânătoarea se desfășoară acum la sfârșitul lunii aprilie sau la începutul lunii octombrie - în timpul migrației. Rețeaua de pescuit este în prezent interzisă de lege. În acest caz, este posibil să prindeți numai masculi, în timp ce femeile sunt eliberate pentru a salva populația.

Quail hunting

Quail ca un animal de companie

Mulți oameni îndrăznesc să păstreze această casă de păsări acasă. На самом деле перепел обыкновенный вполне может жить дома, но при условии, что ему будут созданы комфортные условия для проживания. Главное не держать птицу в стесненном пространстве, иначе она будет проявлять беспокойство, испытывать дикий стресс, который может даже убить ее. Если же ей позволить спокойно передвигаться по дому или огражденной уличной территории, то перепел будет чувствовать себя в безопасности и вести обычный образ жизни, приближенный к дикому.

Quail în cușcă

O prepeliță domestice poate fi hrănită cu hrană specializată, dar nu trebuie să uităm că este reprezentativă pentru natura sălbatică și, prin urmare, este important ca obiceiurile sălbatice să nu fie încălcate. Permiteți păsării să se aplece pe patul de grădină, să construiască un cuib în vârfurile culturilor de legume, să-l ademenească cu animale mici și apoi această pasăre să vă încânteze cu prezența sa pentru o lungă perioadă de timp.

Dacă există dorința de a creste prepelița pentru carne și ouă, este mai bine să se acorde atenție altor specii din această pasăre, care au o productivitate ridicată. Puii prepeliți sunt mai des păstrați exclusiv ca animale de companie ornamentale.

Aflați totul despre cum să creați o activitate de creștere a prepelițelor. Scrierea planului de afaceri potrivit, a perspectivelor comerciale ale întreprinderii, a veniturilor și cheltuielilor. Într-un articol separat "Cum de a creste prepelitele?»Veți învăța cum să alegeți o rasă, ce să căutați atunci când cumpărați, ce condiții trebuie să aveți și cum să le hrăniți.

Caracteristici și habitat al păsărilor de prepeliță

Cuibul sălbatic aparține genului fazan, de obicei nu cântărește mai mult de 100-150 de grame, are o lungime de aproximativ 20 cm și este cea mai mică rudă de pui. Penele de prepelite comune sunt botezate în culoarea ocrului.

În partea de sus a capului și aripilor, spatele și nadhvostitele sunt pline de pete și dungi întunecate și ușoare, pasăre fotografie. prepeliță astfel de colorare în natură servește drept camuflaj fin.

Iar atunci când prepelita ascunde pe pământ, este aproape imposibil să o observați. Abdomenul păsării are o culoare mai deschisă. Quail și prepeliță ele diferă în culoarea gâtului, deoarece este brună și întunecată la bărbați și albă la femele, iar prepelițele au pete pe piept.

Păsările aparțin ordinului Kuroobraznye, iar în structura corpului lor, ele practic nu diferă de puii, numai în dimensiune și culoare. sălbatic prepelițăspecii de păsărinumarand aproximativ noua specii.

În fotografie, prepelita este mascată în iarbă.

Cea mai comună dintre ele este prepelita. Habitatul păsărilor este extins și include Eurasia, Africa de Nord și de Sud și insula Madagascar. În sudul fostei URSS, pasărea a devenit la un moment dat un obiect de vânătoare sportivă și comercială, ceea ce a redus considerabil populația de prepelițe, în special în zona pășunii-stepă.

Păsările au fost, de asemenea, în primejdie, ca urmare a scăderii suprafeței pajiștilor destinate pășunilor și fânețelor, unde păsările se înmulțesc de obicei. Multe prepelițe au murit din cauza abundenței echipamentului de recoltare în aceste zone, deoarece iarba înaltă și pâinea sunt un habitat preferat, cuibăritul și reproducerea acestor păsări. Pui de prepeliță spre exterior nu este practic diferit de sălbăticie, ci doar mai gros.

Natura și stilul de viață al păsărilor de prepelițe

Quail bird în țările cu climă caldă, de obicei nu părăsesc habitatele lor, ci zboară de la marginile reci în fiecare an spre sud. Pasărea nu este foarte capabilă de zboruri frumoase și lungi și chiar fuge de la dușmanii săi.

Rushing în cer, pasărea nu se poate ridica deosebit de înaltă și zboară deasupra pământului, aruncând aripile foarte des. Quail își petrece viața pe pământ, printre stratul dens de iarbă, care a lăsat o amprentă asupra obiceiurilor și aspectului păsării.

Iarba protejează prepelițele de prădători și le este frică să lase această acoperire fiabilă chiar și pentru cel mai scurt timp posibil. Preferând să se amestece la pământ, prepelița nu se așează niciodată pe copaci. Până în toamnă, păsările câștigă în greutate și se îndreaptă spre locuri de iernat în țările din Asia de Sud și Africa.

În trecut, prepelițele au fost evaluate ca păsări de cântăreți. Dar adevăratul cântec poate fi numit doar vocile bărbaților, care încânta urechea sensibilă cu trilogii fascinante. Femelele fac sunete puțin asemănătoare cu melodiile plăcute. Păsările de prepeliță au voci deosebit de faimos la acea dată în provincia Kursk.

Quails au fost domesticite în Japonia medievală, unde au fost folosite pentru a produce carne și ouă și au fost de asemenea crescute ca păsări decorative. În URSS, păsările au fost introduse abia în anii 60 ai secolului trecut, unde au început să fie crescuți în multe ferme de uz casnic.

Păsările de curte din această specie, spre deosebire de rudele lor sălbatice, și-au pierdut aproape complet abilitatea de a zbura, precum și pofta naturală pentru zborurile de iarnă și instinctul de cuibărit. Nici măcar nu-și incubă puii.

Quails sunt adesea crescuți în agricultură pentru a produce ouă. Nu sunt deosebit de pretentiosi si au o dispozitie delicata. Conținutul lor nu necesită condiții speciale. Ele se pot multiplica chiar și în celule mici, înghesuite și aproape nu se îmbolnăvesc.

Pe ouăle de prepelite foto

Ouă de prepeliță considerat un produs foarte valoros care conține multe vitamine și are o mulțime de proprietăți utile. Și pot fi stocate pentru o lungă perioadă de timp. Aceste păsări au o temperatură foarte ridicată a corpului, motiv pentru care se îmbolnăvesc mult mai puțin decât alte păsări, datorită metabolismului intensiv și nu trebuie să fie vaccinate.

Cumpărați prepeliță pot fi în ferme speciale de păsări și prin Internet. Creșterea acestei specii de păsări este benefică nu numai pentru obținerea ouălor.

Carnea este extrem de sănătoasă. păsările de prepeliță. Să cumpere în piață sau în magazinele de specialitate este de asemenea posibil să aveți cuști speciale și cutii pentru păstrarea stocurilor tinere. Prețul cărnii de pasăre depinde de vârstă. Nestlings costa aproximativ 50 de ruble, iar adulții de la 150 de ruble și mai mult.

În Asia Centrală, păsările au fost odată crescute pentru bătălii spectaculoase de prepelițe, în care participanții la pene au fost pariați și s-au făcut pariuri. Luptătorii gazdă de prepeliță erau de obicei purtați în sân și erau foarte valoroși pentru ei.

Găsește mâncarea pentru păsări

Pentru a se hrăni pe ei înșiși, ghearele de prepeliță împrăștie pământul, ca și când ar fi scăldat în praf de la cap până la picior. Alimentele de la jumătatea persoanelor sunt alimente de origine animală.

Păsările găsesc nevertebrate mici, viermi, omizi și insecte. Cu vârsta, păsările consumă din ce în ce mai mult alimente vegetale, care includ boabe și semințe de plante, lăstarii, frunze de arbori și arbuști.

Această caracteristică este luată în considerare de cei care au dorința ridica prepelițele. Pentru păsări la o vârstă fragedă dau mai multă hrană pentru animale și, pe măsură ce cresc, adaugă din ce în ce mai multe alimente vegetale în dieta lor.

Puii de prepeliță cresc și se dezvoltă rapid, astfel încât, atunci când sunt păstrați acasă, ar trebui să se adauge cât mai mult posibil nutrienților și vitaminelor care conțin proteine.

Hrănirea prepelițelor nu necesită utilizarea unor obiecte rare sau exotice. Foarte suficient de calitate feed. Cerealele zdrobite, legumele fierte, carnea și făina de pește, soia și floarea-soarelui sunt, de asemenea, perfecte.

Nesting și reproducere

Cuiburile sunt așezate, de regulă, pe câmpurile sau luncile cu pajiști înalte, iar păsările sunt construite în ariile înalte. Pe construcție sunt ramuri mici, partea de jos este acoperită cu ciorchini de iarbă uscată de anul trecut și propriile pene. Acesta este așezat la un moment dat de la 8 la 15, uneori 20 de ouă. Urmele de incubație durează 15-20 de zile. Bărbatul în acest moment este implicat în căutarea și livrarea mâncării, protejează cuibul, nu permite să facă afară, uneori discuta cu găina.

Puii de incubație se nasc cu o haină groasă și abia au timp să se usuce imediat după ce mama părăsi cuibul. Tinerii caută alimente singuri. Pubescenta tinerilor vor fi prepelițe de culoare asemănătoare culorii iarbă, în care se ascund cu succes de dușmani. În a douăzecea zi de viață, puii încep să zboare.

După aproximativ 50-55 de zile, ele cresc la dimensiunea păsărilor adulte, după începerea pubertății de 70 de zile și încep să trăiască independent, făcând perechi și cuiburi.

În primele săptămâni de viață, puii de prepeliță se hrănesc cu hrană pentru animale - insecte mici, viermi, omizi și alte nevertebrate, pe care părinții le iau prin săpătură în pământ și înghițind-o. Puțin mai târziu, mâncarea de legume este adăugată la mâncarea de proteine ​​- mugurii de flori, lăstari de plante, lacrimi de pe tufișuri sau culegerea fructelor și a frunzelor de pe pământ. Dar baza nutriției sunt semințele diferitelor plante și boabele de cereale.

Despre ouăle de prepeliță


Ouăle de prepeliță sunt considerate dietetice, sunt necesare pentru copii, astfel încât organismul să se dezvolte mai bine și mai repede, sunt recomandate pentru utilizare de către pacienți după operație. Și, în general, sunt doar delicioase. Despre proprietatile lor benefice cunoscute din timpuri stravechi.

Ouăle de prepel, cum ar fi ouăle de pui, sunt fierte, prăjite și coapte. Spre deosebire de pui, prepelițele nu suferă de salmoneloză, astfel încât testiculele sunt utilizabile și crude. Ele conțin o mulțime de nutrienți

Există o cantitate mare de lizozimă în produs, care împiedică apariția microflorei ostile, deci nu este necesar un frigider pentru depozitare. Ouăle sunt stocate pentru o perioadă lungă de timp - până la 60 de zile.

Ingrediente utile conținute în ouăle prepelite:

  • Vitamine din grupele A, B, PP.
  • Oligoelemente și macronutrienți (fier, cupru, mult calciu, fosfor).
  • Aminoacizi necesari organismului care funcționează bine pe piele.

Ouăle de prepeliță sunt bune deoarece nu au contraindicații pentru utilizarea lor, ele nu provoacă alergii și sunt potrivite pentru hrănirea chiar și a copiilor mici. Când un copil îi mănâncă, activitatea sa mentală devine mai bună, memoria devine mai puternică, sistemul nervos devine mai concentrat. Copiii japonezi consumă ouă în fiecare dimineață înainte de începerea orelor. Medicii prescriu acest produs pentru copiii întârziate cu dezvoltare întârziată.

De asemenea, acest produs este recomandat pentru întărirea țesuturilor din oase și dinți pentru femeile însărcinate. Este folosit ca un suport pentru sistemul imunitar. Substanțele conținute în ouăle de prepelite se leagă și elimină radionuclizii. Acest lucru este important pentru persoanele care lucrează cu substanțe radioactive și pentru cei care încearcă să lupte împotriva cancerului în timpul chimioterapiei. Folosit cu succes pentru a crește potența la bărbați

Șepca, purtată în pulbere, este utilizată ca profilaxie a rahitismului, cu o fragilitate a oaselor legate de vârstă și cazuri de hipocalcemie. Ouăle de prepelite sunt de asemenea folosite în scopuri cosmetologice - sunt făcute măști pentru corp și față și sunt făcute măști pentru păr problematic.

Creștere și captivitate

Japonezii prepeliți au fost domesticiți pentru prima dată în secolul al XV-lea. Și acum în captivitate conține multe dintre aceste păsări. Datorită faptului că substanțele chimice toxice sunt utilizate în mod activ în agricultură, prepelițele sunt otrăvite și mor, de aceea au fost create creșe speciale, unde sunt cultivate și eliberate în mediul rural. O mulțime de rezidenți de vară și săteni țin, de asemenea, aceste păsări într-o fermă privată. Principalele produse obținute din creșterea prepelițelor sunt ouăle și carnea. Unii dintre ei sunt mâncați, alții sunt implicați în implementarea ulterioară. Este mai profitabil și mai avantajos să conțină păsări cu ouă (până la un an), deoarece pot pune până la 300 de ouă care cântăresc între 9 și 13 grame pe an.

Menținerea prepelițelor nu este dificilă, trebuie doar să țineți cont de unele lucruri mici.

  1. Temperatura camerei trebuie menținută de la 10 grade pentru a nu îngheța păsările.
  2. Lumina din vavir nu trebuie să fie foarte luminos și să ardă cel puțin 15-16 ore.
  3. Ar trebui menținut un program regulat de alimentație. Persoanele slabe, ca oamenii flămânzi, vor fi purtați rău sau deloc.
  4. Este de dorit să se mențină o umiditate ridicată - cel puțin 50%. Pentru a face acest lucru, puneți butoaiele și băile cu apă.

Nu există diviziuni în straturi și carne pentru prepelițele domestice. Primul an de viață, acestea sunt purtate în mod activ, apoi hrănite pentru carne. Pentru găini, bărbații nu sunt obligați, femelele fără ea vor putea să se grăbească Și dacă scopul este de a creste păsările de curte pentru carne, atunci pentru apariția unui prepeliță este necesar un bărbat.

Fapte interesante

Au început să domolească prepelițele în regiunile calde asiatice, de acolo au căzut pe continentul american, și abia apoi au început să se răspândească în întreaga Europă. Modern prepelita (numită și japoneză) este un arbore genealogic din păsările foarte asiatice. Massive, japonezii au început să-l reproducă abia în secolul al XX-lea.

Quail, deși o pasăre care zboară, este rareori în aer. Majoritatea se mișcă pe teren folosind labele musculare. Acest lucru distinge păsările de alte specii.

Nu sunt capabili să câștige o înălțime decentă chiar și atunci când zboară pe distanțe lungi, așa că zboară la altitudini foarte scăzute, aproape deasupra solului. Din acest motiv, în timpul migrației, care zboară peste mări și oceane, un număr destul de mare de păsări moare - o furtună sau un vânt puternic curge bătându-se pe calea dorită. Păsările își pierd puterea și cad în apă. Cei care reușesc să ajungă pe coastă, se întind și se află pe pământ, restabilind puterea.

Persoanele care au luat păsări sălbatice pentru reproducere în gospodărie ar trebui să fie amintit - dieta zilnică de păsări nu ar trebui să difere semnificativ de cea obișnuită. Ar trebui să conțină insecte, semințe de plante și așa mai departe. Pentru a hrăni și alte produse folosite la domiciliu, pasărea este mai bine să se traducă încet.

Puii se nasc mici - aproximativ cinci grame, dar din cauza metabolismului rapid, ele ating o creștere de 15 ori în greutate într-o lună, iar cu două luni păsările adulte ating parametrii.

La sfârșitul secolului XX, păsările au făcut o călătorie spațială. În primul rând, mai multe ouă de prepeliță au fost trimise în spațiu, unde au fost plasate într-un incubator special creat. Cuiburile au fost aduse pe Pământ. Mai târziu, astronauții au luat cu ei patru păsări adulte îmbrăcate în uniforme inventate pentru ei. Purtătorii căldurii s-au întors de asemenea pe planetă, unde au trăit mult timp și au dat naștere la urmași.

Alte caracteristici ale păsării

Dacă o prepeltă se află pe suprafața pământului, nu se va observa. Partea abdominală a corpului are o umbră ușoară. Culoarea gâtului masculilor este întunecată, în timp ce femelele sunt albicioase. Quails, de asemenea, uneori au pete pe piept.

Păsările sunt considerate a fi în ordinea curonilor. Ele practic nu diferă de ceilalți reprezentanți ai acestui grup de păsări. Ele se remarcă cu excepția faptului că datorită dimensiunii și culorii penei. În total, există 9 specii de prepelițe sălbatice.

Purceiul comun este considerat cel mai comun reprezentant al acestui grup. Locuiește pe teritoriul Eurasiei, în partea de sud și nordul Africii. A fost descoperită pe insula Madagascar..

În timpul existenței URSS, în partea de sud a țării au organizat o vânătoare sportivă și comercială pentru aceste păsări. Acest lucru a condus la o scădere a populației de prepelițe, în special în zona pădurii-stepă. Zona de pajiști a fost redusă, ceea ce a afectat și numărul acestora. Faptul este că în aceste zone, alocate pentru fânețe și pășuni, păsările preferau să se reproducă. Un număr mare de echipamente de recoltare în aceste zone au condus, de asemenea, la moartea unui număr considerabil de membri ai familiei. Faptul este că în pajiști au semănat adesea grâu, în pădurile cărora prepelițele le plăcea să-și facă cuiburile.

Speciile de prepelițe domestice nu prezintă aproape nimic diferit față de speciile sălbatice. Ei sunt probabil mai hrăniți.

Galerie: prepeliță obișnuită (25 fotografii)

Caracterul și stilul de viață

Quails care trăiesc în țări calde, de obicei, nu își părăsesc casele. Numai acele specii care trăiesc în zone reci, zboară anual către sud. Pasărea nu are capacitatea de a zbura mult. Chiar și în cazul detectării de către prădători, ea preferă să fugă. Învingându-se în cer, cea cu pene nu crește prea sus. În timpul zborului, flaps-ul frecvent cu aripile sale. Quail își petrece cea mai mare parte a vieții sale pe Pământ. Se așeză într-o acoperire densă de iarbă. Acest fapt a lăsat o amprentă asupra obiceiurilor păsării și a caracteristicilor sale externe.

Iarba acționează ca o excelentă apărare împotriva dușmanilor potențiali. Acesta este motivul pentru care prepeliile nu le place să-și părăsească casele chiar și pentru o perioadă scurtă de timp. Nu veți vedea niciodată aceste păsări așezate în copaci. Creșterea maximă în greutate este de obicei în toamnă. În această perioadă, ei preferă să se adune în locurile de unde își vor începe călătoria în țări calde. Păsările migratoare merg la iarnă în Asia de Sud și Africa.

A fost o vreme când prepelițele erau păsări de cântătoare valoroase. Dar cântarea frumoasă se obține numai la bărbați. Este imposibil să apelați melodii plăcute emise de femele. Odată ce cântând, prepelița sa bucurat de un mare succes în provincia Kursk.

O încercare de domesticire a prepelițelor a fost înregistrată pentru prima oară în Japonia medievală. Aici au fost apreciate pentru carne delicioasă și ouă. Înmulțirea lor în scopuri decorative. În URSS, prepelițele au căzut în anii șaizeci ai secolului XX. Păsările au început imediat să se bucure de succes, dar pentru că era adesea posibil să se vadă pe teritoriul fermelor de uz casnic.

Comparativ cu rudele sălbatice, păsările de curte de acest tip și-au pierdut aproape complet abilitatea de a zbura. Ei au o exprimare slabă și o dorință pentru zborurile de iarnă.

Quails sunt adesea crescute în agricultură pentru a produce ouă. Aceste păsări au un caracter blând și nu sunt deosebit de pretențioase. Pentru conținutul de prepeliță nu este necesară pentru a crea condiții speciale. Se îmbolnăvesc abia și se simt bine chiar într-o cușcă mică.

Ouăle de prepeliță sunt foarte apreciate pentru conținutul ridicat de vitamine și multe proprietăți benefice. Ele sunt stocate pentru o lungă perioadă de timp.

Prepelițele au o temperatură ridicată a corpului. По этой причине болеют они относительно редко, по сравнению с другими птицами. Крепкому здоровью способствует и хороший обмен веществ. Вакцинация им не требуется. Купить перепелов можно через интернет и на специальных птицеводческих фермах. Максимальную выгоду можно получить при их разведении для получения яиц.

Мясо перепела очень полезно для здоровья. Puteți începe reproducerea acestei păsări cu achiziționarea de cuști speciale și cutii pentru păstrarea animalelor tinere. Costul unei copii depinde de vârstă. Puii costă aproximativ 50 de ruble. per bucată, în timp ce pentru adulți va trebui să plătească de la 150 de ruble.

La un moment dat în Asia Centrală, aceste păsări au fost crescute pentru organizarea de bătălii spectaculoase. Acestea au fost efectuate conform schemei standard. Participanții au făcut pariuri la persoane fizice. Luptătorii de prepeliță gazdă au fost de obicei ținute în sân și evaluate pentru veniturile lor.

Caracteristici de putere

Pentru a găsi mâncare pentru sine, pasărea de prepeliță lasă solul cu labe și îl împrăștie în lateral. Încercând să răspundă la întrebare, ce prepeliță prepelița, merită să subliniem că cea mai mare parte a alimentelor constă în hrană pentru animale. Păsările preferă să mănânce omizi și diverse insecte, viermi, mici nevertebrate. Pe măsură ce îmbătrânesc, se deplasează din ce în ce mai mult la alimentele vegetale, constând în:

  • semințe,
  • boabe
  • lăstari sau frunze de arbuști și copaci.

Această caracteristică ar trebui luată în considerare de acei oameni care intenționează să reproducă prepelița. La o vârstă fragedă, păsările primesc întotdeauna mai multe alimente pentru animale. Numărul componentelor plantelor crește treptat.

Puii cresc rapid și se dezvoltă. Din acest motiv, pe lângă componentele standard, hrana lor trebuie să includă proteine, vitamine și alți compuși utili. Nu trebuie să recurgeți la utilizarea alimentelor exotice. Este suficient să se hrănească dacă este ales corect. Se poate înlocui cu:

  • cereale zdrobite
  • floarea-soarelui,
  • carne și făină de pește,
  • legume fierte
  • soia.

Opțiuni de vânătoare de prepeliță

Prima opțiune implică vânătoarea în acele zone în care păsările echipează cuiburile.. În acest caz, se folosesc câini de vânătoare, care, concentrându-se asupra mirosului, caută păsări mascate. Se sperie prepelițele urcă în aer, deoarece devin imediat o țintă pentru vânător. Dacă evenimentul este amenajat în locuri unde există multe dintre aceste păsări, atunci există șansa de a găsi până la câteva duzini de păsări.

Următoarea opțiune implică fotografierea pe coastă înainte de a zbura prepelițele sălbatice în țări calde. Lucrările pe o zonă limitată facilitează foarte mult acest proces, deoarece aici se concentrează un număr mare de păsări. A ajunge la el dintr-o armă este destul de ușor. Este necesar să aveți un câine de vânătoare bine instruit. Spaniolii sunt cei mai buni în acest scop. Câinele va căuta jocul și apoi va aduce pasărea căzută proprietarului. În unele cazuri, vânătorii demonstrează o bombardare nediferențiată a prepelițelor, ceea ce este greșit. Acest lucru se datorează prezenței unui număr mare de jocuri.

Partridge și prepeliță: diferențele

Quailul este mult ca un coriandru. Ambele păsări caută mâncare pe teren și iubesc să înoate în praf. Echipa cuiburile pe un principiu similar. Parchetul se distinge prin dimensiunile sale. Corpul ei este mai luminos:

  • există cenușă cenușie în jos cu nuanță maro pe piept,
  • pe abdomen, puteți observa un loc întunecat.

Pentru a vedea pasărea în momentul în care a ascuns într-un cuib este aproape imposibil. Pescărușul de incubație este independent. În aparență, ele seamănă cu găinile. De mult timp nu sunt cu părinții lor, aproape imediat părăsesc "casa tatălui".

În cazul în care, în timpul verii, prepelițele zboară spre sud, atunci păstrăvurile rămân. De îndată ce primele zăpadă cade, aceste păsări se stabilesc în apropierea persoanei. Ei colectează alimente pe drumuri. Uneori pot fi văzute chiar și în curtea de păsări și lângă hambare.

trăsătură

Deși această pasăre aparține unui migrat, dar dacă locuiește în locuri cu un climat relativ cald, rămâne la iarnă. Dacă habitatul prepelicilor este ales pentru climatul său rece, acestea zboară spre zone calde pentru iarnă. Ei nu pot zbura foarte înalt, astfel încât să se țină aproape de pământ în timpul zborurilor.

Din cauza acestor particularități, destul de multe păsări sunt ucise când migrează pe mare în timpul migrației - furtuni sau vânt puternic sunt suficiente pentru a le răsturna. În acest caz, păsările torturate de multe ori intră pur și simplu în mare. Și când reușesc să ajungă pe pământ, de ceva timp stau doar pe țărm, odihnindu-se după zbor și apoi împrăștiați în căutarea adăpostului.

Sezonul de împerechere la aceste păsări vine la sfârșitul primăverii, de aceea deja în mai-iunie bărbații fac tot posibilul pentru a atrage atenția reprezentanților sexului opus. În plus, bărbații din această specie organizează adesea lupte feroce pentru dreptul de a deține o femeie. Trebuie spus că perechi permanente nu sunt pentru ele, astfel încât prepelițele pot alege mai mulți bărbați pentru descendenți.

Cuiburi din această specie sunt pe teren, sunt construite din crengi și căptușite cu ierburi uscate. Un ambreiaj poate conține până la 20 de ouă de culoare brună cu pată neagră. Timp de aproximativ 15-20 de zile, femela incubă ouăle și după aceea îngrijește puii. Bărbații nu iau niciun rol în procesul de creștere a puilor lor, iar puii își părăsesc cuibul nativ, abia au început (durează aproximativ 5-6 săptămâni).

Aceste păsări se hrănesc în principal cu insecte mici și viermi, cu toate acestea, cu cât sunt mai în vârstă, cu atât mai multă hrană vegetală apare în dieta lor, ei chiar pot mânca fructe.

habitat

Common prepeliile trăiesc în natură în regiunile din Africa de Nord și de Sud și sunt răspândite pe întreg teritoriul Eurasiei. Este de remarcat că numai acele păsări care trăiesc în Africa de Sud și Madagascar pot trăi în mod pașnic în patria lor pe tot parcursul anului, în timp ce restul trebuie să migreze odată cu sosirea vremea rece.

Pe teritoriul țărilor CSI această specie este de asemenea larg răspândită și, prin urmare, aceste păsări sunt un obiect popular pentru păsările de vânătoare. În ciuda acestui fapt, datorită domesticirii păsării, este posibilă păstrarea populației.

Vizionați videoclipul: Tutorial incubator CLEO 5 cu dispozitiv de intoarcere (Iulie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send